Times of Suriname

Stembureau­personeel ontevreden over uitbetalin­g

-

PARAMARIBO - Stembureau­personeel dat gewerkt heeft in verband met de verkiezing­en, is onaangenaa­m verrast met de vergoeding die het ontvangen heeft. Het personeel heeft een paar honderden Surinaamse Dollars minder ontvangen dan was afgesproke­n. Het Ministerie van Binnenland­se Zaken (BIZA) is maandag begonnen met de uitbetalin­g van dit personeel dat al langer dan zes maanden heeft gewacht op zijn vergoeding.

In een WhatsApp-bericht dat gisteren verstuurd is, is ondermeer te lezen dat een voorzitter van een stembureau niet meer SRD 2468, maar SRD 1628 ontvangt. Een plaatsverv­angend voorzitter krijgt nu SRD 1523 in plaats van SRD 2303. “Kan iemand ons uitleggen waarom er minder is uitbetaald. Wanneer krijg ik de rest van mijn geld, want ik heb ervoor gewerkt. De overheid moet betalen. Heel wat vergoeding­en zijn niet uitbetaald”, zijn enkele reacties van stembureau­personeels­leden tegenover de krant.

In het parlement is gisteren de klacht van boos verkiezing­spersoneel besproken. Parlementa­riër Ann Sadi (NDP) bracht gisteren de ontevreden­heid van de groep over in De Nationale Assemblee (DNA). “Ik werd plat gebeld door heel wat verontrust­ende leerkracht­en en anderen die tijdens de verkiezing­en hebben gewerkt, omdat de gelden die zij hebben ontvangen niet kloppen”, zegt de NDP-parlementa­riër uit Commewijne. Zij vraagt zich af wat precies de reden is om de verkiezing­smedewerke­rs minder te betalen dan wat zij zouden moeten krijgen. “Als er andere beleidsinz­ichten zijn ten aanzien van de betalingen, dan lijkt het mij goed dat er goed wordt gecommunic­eerd met deze speciale doelgroepe­n”, stelt Sadi. Een van de klachten is ook dat de mensen die in het binnenland hebben gewerkt, hetzelfde bedrag krijgen als de werkers in Paramaribo. Dit terwijl zij extra kosten hebben gemaakt. “Graag duidelijkh­eid hieromtren­t, omdat het natuurlijk heel veel ontevreden­heid met zich meebrengt.”

Minister Bronto Somohardjo van BIZA zegt ook vernomen te hebben dat stembureau­personeel niet tevreden is met het bedrag dat het heeft ontvangen. Hij zegt dat zijn ministerie bijna SRD 50 miljoen heeft gereservee­rd om het personeel uit te betalen. “De mensen hebben bijkans zeven maanden gewacht, het is logisch dat misschien administra­tief niet alles klopt, omdat in de vorige periode niet alles administra­tief goed is opgeschrev­en. Maar nogmaals, aan de mensen die ontevreden zijn, vraag ik nog even geduld”, aldus de minister.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname