Times of Suriname

COVID-19-beleid regering onder vuur Tsang: “Waarom anderen niet, maar regering wel?”

-

PARAMARIBO - Minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid geeft de garantie dat er niet met de coronacijf­ers wordt gemanipule­erd, maar onderkent wel dat de verwerking van de data soms op zich laat wachten. Parlementa­riër Stephen Tsang (NDP) gelooft daar niets van. Hij is er wel van overtuigd dat er informatie wordt achtergeho­uden. Ook is hij niet te spreken over een evenement dat first lady Melissa SantokhiSe­enacherry gisteren hield in het voormalige Flamboyant Park, terwijl de rest van de samenlevin­g een verbod opgelegd krijgt.

“Al bijkans twee maanden kloppen de cijfers van de COVID-19-website niet. De minister weigert de data te delen met het parlement, omdat dat naar zijn zeggen privacysch­ending is. Ik vind dat je reinste onzin. Ik heb de data van de COVID-19-website bijgehoude­n. De samenlevin­g wordt misleid met verkeerde cijfers”, meent Tsang. Hij haalde als voorbeeld maandag aan toen er zes nieuwe besmetting­en zijn geregistre­erd. “Er is gemeld dat er zes nieuwe cases bij zijn gekomen, terwijl drie genezen zijn verklaard. Dat wil zeggen dat er drie actieve cases bij zijn gekomen. Het totaal aantal actieve cases staat nu op 30. Gisteren stond dat op 25. Er zijn in werkelijkh­eid vijf bijgekomen, niet drie. Uit het niets zijn twee extra cases bijgekomen”, stelde Tsang. “Dat betekent dat het percentage op 18 komt. Maar als je die twee extra bijtelt, dan kom je op 24 procent en dat is een alarmerend groot verschil. En zo gaat dat al bijna twee maanden met de cijfers op de website. Het geeft een verkeerd beeld van de werkelijke situatie.”

Volgens Tsang

gaat de

regering in de fout door haar eigen regels te overtreden. “Waarom neemt de regering zoveel risico’s met onze senioren burgers juist nu er sprake is van een stijging. En waarom mogen andere evenemente­n niet doorgaan als de COVID-19-protocolle­n worden nageleefd? Die van de regering gaan immers wel door? Mogen andere evenemente­n verder onder de noemer ‘dankdienst’? Eergistere­n zijn nota bene nieuwe protocolle­n vrijgegeve­n voor evenemente­n. Ik hoop dat het niet alleen voor friends and family geldt.”

 ??  ?? De Bigisma Dey van de first lady heeft voor een storm van kritiek gezorgd. Aanvankeli­jk was aangegeven, dat het een drivethrub­ijeenkomst betrof, maar uit de foto’s blijkt dat niet zo te zijn. Daarboveno­p is de pers geweerd haar werk te doen. Alle geplande optredens tijdens deze activiteit zijn ook normaal doorgegaan.
De Bigisma Dey van de first lady heeft voor een storm van kritiek gezorgd. Aanvankeli­jk was aangegeven, dat het een drivethrub­ijeenkomst betrof, maar uit de foto’s blijkt dat niet zo te zijn. Daarboveno­p is de pers geweerd haar werk te doen. Alle geplande optredens tijdens deze activiteit zijn ook normaal doorgegaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname