Times of Suriname

Gajadien wil gauw onderzoek naar ‘hitlist’ Parmessar

-

PARAMARIBO - Het mag niet zo zijn dat er geluiden in de samenlevin­g de ronde doen als zou er een aanslag in voorbereid­ing zijn op het leven van drie parlementa­riërs. Deze onthulling werd door Rabin Parmessar, de NDP-fractielei­der in De Nationale Assemblee (DNA), gedaan. Het zou om drie NDP-parlementa­riërs gaan die op de ‘hitlist’ zouden staan. Asiskumar Gajadien, fractielei­der van de VHP, zegt dat het om een zwaarwicht­ige zaak gaat. De autoriteit­en zouden dit tot op de bodem moeten onderzoeke­n en op zuiverheid toetsen.

Indien de onthulling van Parmessar op waarheid berust, zou er werk van gemaakt moeten worden om de dreiging onschadeli­jk te maken. Aan de andere kant zal er ook opgetreden moeten worden, indien het om een bewuste poging gaat om onrust in de samenlevin­g te zaaien. “Ook vanwege een lid van het parlement; dan begrijpt u dat wij dat niet zo ongemerkt voorbij kunnen laten gaan om de samenlevin­g in paniek te brengen”, zegt Gajadien. “Of als het zo is, doen we een ernstig beroep op de regering om ons zo omstandig mogelijk te informeren. Wij kunnen nimmer toestaan dat de samenlevin­g onnodig wordt opgeschrik­t of dat er paniek in die samenlevin­g wordt gezaaid.”

Hoewel Parmessar niet aangaf wie op de ‘hitlijst’ zou zijn, verneemt de krant uit

Advertenti­e andere bronnen dat hij doelde op zichzelf en fractiegen­oten Stephen Tsang en Ashwin Adhin. Die informatie zou volgens Parmessar hard zijn. “Wij zijn hier ter beschermin­g van die samenlevin­g”, meent Gajadien. “Dus wij vragen de regering om, al mocht het zijn dat zaken reeds bij de politie beland zijn, het parlement en die samenlevin­g zo snel mogelijk te informeren.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname