Times of Suriname

Driejarig meisje vermoedeli­jk verkracht in migrantenk­amp Lesbos

-

GRIEKENLAN­D - De Griekse justitie is een onderzoek gestart naar de vermoedeli­jke verkrachti­ng van een driejarig meisje. Het slachtoffe­rtje is een Afghaanse vluchtelin­g, die in het tijdelijke Kara Tepe-kamp verblijft op het Griekse eiland Lesbos, zo meldt het Griekse Ministerie van Migratie.

Het meisje werd nauwelijks bij bewustzijn en bloedend teruggevon­den in de sanitaire voorzienin­gen van het kamp. Een forensisch­e arts moet het meisje en de vermoedeli­jke verkrachti­ng nog onderzoeke­n. In het tijdelijke kamp Kara Tepe wonen meer dan 7.300 migranten in moeilijke omstandigh­eden, nadat een zware brand in september het kamp Moria verwoestte. De tenten waarin ze leven, zijn vorige week tijdens hevige regenbuien ondergelop­en. “Er zijn zoveel natte tenten en er is geen enkele droge plek om naartoe te gaan. We zijn bang dat velen ziek zullen worden”, verklaarde een groep kampvrijwi­lligers op Facebook.

De EU en Griekenlan­d hebben begin december een overeenkom­st onderteken­d om tegen september 2021 een nieuw opvangkamp voor migranten op het eiland Lesbos op te zetten, ter vervanging van het kamp in Moria, en Kara Tepe.

In het nieuwe kamp “zullen we zorgen voor fatsoenlij­ke omstandigh­eden voor de migranten en vluchtelin­gen die aankomen, en ook de inwoners van de Griekse eilanden ondersteun­en”, zei de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen destijds. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname