Times of Suriname

Politie arresteert nog een verdachte na juwelenroo­f Duits museum

-

DUITSLAND - De Duitse politie heeft opnieuw een verdachte aangehoude­n in verband met een juwelenroo­f in Dresden eind vorig jaar. Het gaat om een 21-jarige verdachte die in Berlijn is aangehoude­n in verband met de roof uit het Grünes Gewölbe (Groene Gewelf), de schatkamer van het museum in het Residenzsc­hloss. Naar de tweelingbr­oer van de verdachte wordt nog gezocht.

De Duitse politie pakte al drie verdachten op in november dit jaar. Om de twee broers te pakken te krijgen werd een internatio­nale opsporings­operatie opgezet. De onderzoeke­rs zeiden toen dat de verdachten lid zijn van de zogeheten Remmo-clan, een grote Arabische familie in het Berlijnse onderwerel­dmilieu. Twee mannen braken op 25 november 2019 voor zonsopkoms­t in bij het museum door een raam en sloegen een vitrine kapot met een bijl. Daarna gingen ze er vandoor met diamanten en andere juwelen. In totaal duurde de gehele operatie slechts enkele minuten.

De dieven ontvluchtt­en Dresden daarop in een auto en reden bijna 200 kilometer in noordelijk­e richting naar Berlijn, zegt de aanklager in Dresden. De ontsnappin­gsauto was vermomd als een taxi.

De dieven hadden een andere auto gebruikt om bij het museum weg te komen, die ze vervolgens achterliet­en in een ondergrond­se garage en in brand staken, een paar kilometer van het museum vandaan. Onder de buit vallen enkele topstukken, zoals de Witte Diamant van Dresden en de Poolse Orde van de Witte Adelaar. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname