Times of Suriname

Slot nieuwe trainer Feyenoord

-

VOETBAL - Het nieuws was al even bekend, maar nu is het officieel. Arne Slot wordt de nieuwe trainer van Feyenoord. De 42jarige oefenmeest­er tekent in de Kuip een contract voor twee jaar met een optie op nog een seizoen, zo heeft de Rotterdams­e club bekendgema­akt.

Slot wordt in de Kuip de opvolger van Dick Advocaat, die bezig is aan zijn laatste seizoen als clubtraine­r. De oudspeler van FC Zwolle, NAC en Sparta was in Alkmaar bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrain­er. Slot was bij AZ zeer succesvol, maar werd ontslagen toen bekend werd dat hij met Feyenoord in gesprek was.

Technisch directeur Frank Arnesen is blij dat Slot, die door meerdere clubs werd begeerd, voor Feyenoord heeft gekozen. "Arne heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een succesvoll­e trainer met een herkenbare speelstijl, waarbij spelers zich uitstekend doorontwik­kelen, wat voor Feyenoord natuurlijk heel belangrijk is", zegt de Deen op de website van Feyenoord. "Bovendien hebben we er groot vertrouwen in dat straks met hem de prestaties onder Dick Advocaats leiding een goed vervolg kunnen worden gegeven.’’

Slot, die in elk geval John de Wolf als assistent zal hebben, wordt bij Feyenoord pas gepresente­erd na afloop van het huidige seizoen. "Want alle focus ligt nu en de komende uitdagende maanden uiteraard nog bij de huidige staf en selectie. Er is nog veel om voor te strijden", aldus Arnesen. "Bovendien willen we hier allemaal met goede prestaties in zowel de competitie als de beker zorgen dat Dick zijn loopbaan, in elk geval als clubtraine­r, op een heel mooie manier kan afsluiten." (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname