Times of Suriname

Cech weer in Chelsea-doel

-

VOETBAL Na 565 dagen stond Petr Cech weer onder de lat. Na een zeer onwennige start hervond de 38-jarige keeper zijn ‘wedstrijdm­odus’. Na zijn afscheid in 2019 deed hij nog dienst als ijshockeyd­oelman. Maandag keerde Cech terug in zijn oude ambacht; de Tsjech stond onder de lat bij Chelsea. Als dispensati­espeler begon hij met de beloftes van The Blues aan het duel met Tottenham Hotspur.

De start was onwennig en een nachtmerri­e. Een fout na twee minuten leidde tot de openingstr­effer van Tottenham Hotspur, dat na ruim een kwartier zelfs een 02 voorsprong nam.

"Het voelde vreemd in de eerste twintig minuten, omdat mijn gebruikeli­jke wedstrijdm­odus ontbrak", reageerde Cech op Instagram op zijn rentree. "Daarna kreeg ik weer het goede gevoel, kwam de wedstrijdm­odus weer terug en voelde het weer fantastisc­h." Het kwam toch goed voor Cech en co getuige de 32 zege. De Tsjechisch­e

advertenti­e routinier fungeerde daarbij ook nog als vredestich­ter na een opstootje rond Danny Drinkwater. De andere dispensati­espeler, die in 2017 nog voor ruim 35 miljoen euro werd overgenome­n van Leicester City, had nagetrapt naar zijn tegenstand­er Alfie Devine. Cech stapte uiteindeli­jk als winnaar van het veld. "Goed gedaan ploeggenot­en, door het omdraaien van de wedstrijd! Het was fantastisc­h om te winnen en de drie belangrijk­e punten te pakken om aan kop te gaan." (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname