Times of Suriname

Immobile en Brignone sporters van het jaar in Italië

-

SPORT - De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport heeft Ciro Immobile en Federica Brignone uitgeroepe­n tot respectiev­elijk sportman en sportvrouw van het jaar. Immobile voetbalt voor Lazio en werd met 36 doelpunten in de Serie A de topscorer van Europa, iets wat hem de Gouden Schoen opleverde. Skiester Brignone won afgelopen seizoen drie kristallen bollen in de wereldbeke­r, onder meer als nummer 1 van het algemene klassement. Vooral dankzij de doelpunten van Immobile eindigde Lazio op de vierde plaats in de Italiaanse competitie, goed voor plaatsing voor de Champions League. De spits maakte in de groepsfase vijf goals, waardoor de Romeinen zich kwalificee­rden voor de knock-outfase. Bij de loting voor de achtste finales werd Lazio maandag gekoppeld aan titelverde­diger Bayern München.

Filippo Ganna tekende volgens de Gazzetta voor de prestatie van het jaar. De 24-jarige wielrenner werd in Imola wereldkamp­ioen tijdrijden en won daarna ook vier etappes in de Giro, waaronder drie tijdritten. Stefano Pioli van voetbalclu­b AC Milan werd gekozen tot coach van het jaar. De ploeg van de 55-jarige trainer is dit seizoen nog ongeslagen in de Serie A. Zlatan Ibrahimovi­c, de 39-jarige topscorer van Milan, ontving de Legend Award.

Voetbalclu­b Atalanta werd gekozen tot team van het jaar. De club van de Oranjeinte­rnationals Hans Hateboer en Marten de Roon bereikte het afgelopen seizoen de kwartfinal­es van de Champions League en heeft zich ook nu weer, ten koste van Ajax, geplaatst voor de knock-outfase. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname