Times of Suriname

Torenhoog salaris bemoeilijk­t opvallend plan Bale bij Real Madrid

-

VOETBAL - Gareth Bale wordt momenteel door Real Madrid verhuurd aan Tottenham Hotspur, maar zijn rol in de Spaanse hoofdstad is nog niet helemaal uitgespeel­d. AS schrijft dat de 31-jarige aanvaller de ontwikkeli­ngen, en in het bijzonder die rond trainer Zinédine Zidane, bij de Koninklijk­e nauwletten­d in de gaten houdt. Zelfs als Zidane aanblijft, is het niet uitgeslote­n dat Bale zijn laatste contractja­ar bij Real Madrid zal spenderen.

Bale verzorgde voorlopig twee doelpunten in negen officiële wedstrijde­n voor Tottenham, waarvan zeven duels als basisspele­rs. De laatste weken moet de Welshman het in de Premier League stellen met een reserverol, doordat manager José Mourinho kiest voor een aanval bestaande uit Heung-Min Son, Harry Kane en Steven Bergwijn. Tottenham heeft de helft van het salaris van Bale overgenome­n van Real Madrid - vijftien miljoen euro - en verwacht hiervoor vermoedeli­jk een grotere inbreng van de aanvaller. Zoals het er nu naar uitziet, lijkt het niet aannemelij­k dat the Spurs hem nog een jaar tegen dezelfde voorwaarde­n zullen huren. In dat geval komt Real Madrid komende zomer weer in de maag te zitten met Bale. President Florentino Pérez, die hem in 2013 voor 101 miljoen euro weghaalde bij Tottenham, is nog altijd een groot fan van de 83-voudig Welsh internatio­nal en zou hem volgend graag terug willen zien in de Spaanse hoofdstad. Bale heeft nog een contract tot medio 2022 en wil volgens AS zijn dienstverb­and in Madrid in stijl besluiten. Er is echter één belangrijk obstakel voor een zogenaamd swansong season van Bale bij Real Madrid: zijn jaarsalari­s van dertig miljoen euro.

Real Madrid is hard bezig om de salariskos­ten naar beneden te brengen. James Rodríguez (die jaarlijks zestien miljoen euro ontving) mocht daarom transfervr­ij naar Everton vertrekken, terwijl de gesprekken over de contractve­rlenging van Sergio Ramos (jaarsalari­s van vijftien miljoen euro) en Luka Modric (jaarsalari­s van negen miljoen euro) voorlopig zijn stopgezet. Op de achtergron­d werkt Pérez namelijk aan de komst van Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund) en Eduardo

Camavinga (Stade Rennes), waarvoor nu bespaard zal moeten worden.

Ondanks dat er afgelopen zomer met het vertrek van Bale en Rodríguez bespaard werd op de loonkosten, dreigen de salarisuit­gaven voor het derde jaar op rij te stijgen: van 394 miljoen euro (seizoen 201819) naar 411 miljoen euro (seizoen 2019-20) naar 448 miljoen euro (seizoen 202021). Mocht Bale dus inderdaad zijn gewenste afscheid in stijl willen krijgen bij Real Madrid, lijkt het voor de hand te liggen dat hij in ieder geval een deel van zijn huidige jaarsalari­s opgeeft. Afgelopen zomer vertrok hij nog naar Tottenham omdat hij op geen enkele manier voorkwam in de plannen van Zidane. (VP)

 ??  ?? Het hoge salaris en de hoge transferso­m van Gareth Bale (l) bezorgt Real Madrid heel veel problemen. (Foto: AD)
Het hoge salaris en de hoge transferso­m van Gareth Bale (l) bezorgt Real Madrid heel veel problemen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname