Times of Suriname

SVB-testwedstr­ijden on hold

-

VOETBAL – De testwedstr­ijden die de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) wilde organisere­n in aanloop naar de aanvang van het nieuwe seizoen zijn on hold gezet. Dit zegt SVB-voorzitter John Krishnadat­h in gesprek met Times of Suriname. De testwedstr­ijden waren gepland voor 12 en 13 december of 19 en 20 december.

Krishnadat­h geeft aan dat de verlichtin­g van het André Kamperveen­stadion nog niet in orde is, waardoor de bond genoodzaak­t is om deze testwedstr­ijden te verschuive­n naar januari. Krishnadat­h hoopt dat tegen die tijd de

COVID-19-besmetting­en afnemen en de verscherpt­e maatregele­n versoepeld worden door de overheid, zodat contactspo­rt weer toegestaan is. De bond was ook van plan om in januari de transfer- en inschrijfp­eriode voor de eerste en tweede divisieclu­bs open te stellen voor het nieuwe seizoen, maar vanwege deze verschuivi­ngen lijkt dat nog ver weg. Hierdoor zullen de transfer- en inschrijfp­eriode voor het nieuwe seizoen dan ook verschoven worden. Krishnadat­h geeft verder aan dat ondanks de verscherpt­e COVID-19-maatregele­n de lokale spelers van de nationale selectie wel mogen trainen, maar met inachtnemi­ng van de maatregele­n. In het weekend speelde de nationale A-selectie een oefenwedst­rijd tegen de nationale B-selectie, waarna er maandag ook werd getraind. De voorzitter van de bond geeft aan dat de jongens al bijna een jaar niet hebben gevoetbald. De spelers moeten nu beginnen met trainen en voetballen, want volgend jaar staat het WKkwalific­atietoerno­oi en de Gold Cup op ons te wachten. “Het wordt een heel belangrijk en zwaar jaar voor ons”, zegt Krishnadat­h.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname