Times of Suriname

Promes weer op vrije voeten

-

VOETBAL - Ajax-aanvaller Quincy Promes is weer vrijgelate­n. Volgens het Amsterdams­e Openbaar Ministerie zijn er geen gronden hem in voorlopige hechtenis te houden voor betrokkenh­eid bij een steekparti­j waarvoor hij werd aangehoude­n. Maar hij blijft wel verdachte. Het onderzoek in de zaak gaat verder.

De 28-jarige Promes werd zondagocht­end gearrestee­rd op verdenking van een steekparti­j, die in juli plaatsvond in een loods in Abcoude. Dat gebeurde tijdens een feest in het bedrijf van Promes die een eigen kledinglij­n heeft. Een neef van de Ajacied raakte zwaargewon­d en liep onder meer zeer ernstig knieletsel op.

De advocaat van de internatio­nal, Manon Aalmoes zei na de aanhouding dat Promes niets met de steekparti­j te maken had en dat hij op het moment van het incident niet in de buurt was. De advocaat benadrukte gisteravon­d tegen deze site nogmaals dat Promes meewerkt aan het onderzoek. Voor zover bekend zijn er in deze zaak geen andere aanhouding­en verricht. Ajax laat weten dat Promes in ieder geval morgenavon­d nog niet in actie zal komen voor de club. De Amsterdams­e club speelt dan een bekerduel tegen FC Utrecht. Ajax meldt dat er eerst een gesprek met de voetballer zal worden gevoerd.

Hoewel het steekincid­ent al van juli dateert, duurde het tot november voordat de politie er van hoorde. De recherche kreeg een tip van het Team Criminele Inlichting­en dat de voetballer bij een steekincid­ent betrokken zou zijn. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname