Times of Suriname

Facelift voor Lada Largus

-

Lada brengt in de eerste helft van volgend jaar een gewijzigde stationwag­on op de markt. Het betreft de gefacelift­e Lada Largus, een auto met een stokoude basis die onder meer een nieuwe snuit krijgt.

Lada brengt volgend jaar een gefacelift­e versie van de Largus op de Russische automarkt, een compacte stationwag­on die de levensuur van de eerste generatie Dacia Logan MCV weer verder oprekt. De in 2011 gepresente­erde Largus deelt zijn basis namelijk met de in 2006 gelanceerd­e Logan MCV, met de kenmerkend­e achterdeur­tjes aan de achterkant. De Largus, waarvan ook een avontuurli­jke Cross-versie en een ware VIP-variant bestaan, gaat onder het mes en Lada deelt vandaag een eerste afbeelding van de gewijzigde combi.

De facelift die Lada op de Largus doorvoert, brengt eindelijk moderner Lada-design naar het model. Sinds de lancering van de Vesta past Lada namelijk zijn met X-vormen doorspekte designtaal op zijn modellen toe. De Largus krijgt andere koplampen en een nieuwe grille waaruit twee met chroom omlijste stukken bumper aan weerszijde­n een hap nemen. Een vergelijkb­aar ontwerp kennen we al van de in 2018 tot Granta omgedoopte Kalinafami­lie. De Largus krijgt verder een nieuwe motorkap. In hoeverre de achterkant en het interieur van de Largus worden gemodernis­eerd, is op basis van deze eerste afbeelding nog niet te zeggen. Aan de motoren wordt waarschijn­lijk niet gesleuteld en dat betekent dat de Largus straks weer beschikbaa­r komt met een 87 pk achtkleps 1.6 en met een 106 pk sterke 1.6 benzinemot­or met zestien kleppen. Een volgende modelreeks komt ongetwijfe­ld, net als de nieuwe Dacia Sandero en Logan, op een goedkopere variant van het modern modulaire CMfB-platform van Renault te staan.

Als de gefacelift­e Lada Largus weer een aantal jaren mee mag, groeit de Russisch/ Roemeense stationwag­on minf of meer uit tot een rijdend relikwie. Zijn stamvader, de eerste Dacia Logan MCV, werd namelijk opgevolgd door een type dat het zonder de typerende achterport­iertjes moest doen. De tweede generatie Logan heeft inmiddels opvolging gekregen in de vorm van de volledig herziene derde generatie Logan die alleen in sedanvorm op de markt komt.

(AutoWeek)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname