Times of Suriname

Gezin dakloos door brand

-

PARAMARIBO - Een woning aan De Goede Verwachtin­g is gisterocht­end in vlammen opgegaan. Brandweerv­oorlichter Anthony Grootfaam zegt aan de krant dat vier volwassene­n in het huis woonden: een vader, moeder, zoon en dochter.

Bij aankomst van de brandweer om 00.43 uur bleek het te gaan om een laagbouwwo­ning die in hout en steen was opgetrokke­n. Volgens de brandweerv­oorlichter stond het houten gedeelte in lichterlaa­ie. De brandweer heeft twee gascilinde­rs van 28 lbs uit het brandende pand verwijderd. Binnen twintig minuten had de brandweer de brand onder controle. Grootfaam zegt dat de woning en inboedel totaal in vlammen zijn opgegaan. Er deden zich geen persoonlij­ke ongelukken voor. Het pand was niet verzekerd, maar wel aangeslote­n op het elektricit­eitsnet. De oorzaak van de brand is nog onbekend; de politie is bezig met het onderzoek. Enkele jongens zagen de brand. Zij gingen ter plekke en probeerden de deur kapot te maken om de bewoners te redden.

De bewoners dachten dat het om dieven ging, waardoor zij de deur tegenhield­en. Pas toen zij zagen dat het huis in brand stond, gingen zij eruit. De bewoners hielden slechts over wat zij aan kleding aan hadden. Een papegaai is gered uit het brandende pand. WJ

 ??  ?? Een gezin is gisterocht­end dakloos geworden, doordat zijn woning is afgebrand. (Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)
Een gezin is gisterocht­end dakloos geworden, doordat zijn woning is afgebrand. (Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname