Times of Suriname

Avondstude­nten zitten met de handen in het haar

-

PARAMARIBO - Studenten van de verschille­nde avondoplei­dingen zitten met de handen in het haar. Zij vragen zich af of de regering voldoende rekening gehouden heeft met hen, alvorens over te gaan tot de vervroegde lockdown. Het uitgaansve­rbod is teruggebra­cht naar 21.00 uur.

Een student van de Avond Middelbare Technische Opleiding (AMTO) vertelt dat zij vanuit Paranam moet afreizen om naar school te gaan. “De Paranambus­sen rijden tot ongeveer 19.00 uur. Ik zit tot halfnegen op school. Toen de lockdown om 23.00 uur was, kon ik nog met moeite een busje vinden tegen een bedrag van SRD 15 per persoon, maar nu de lockdown vervroegd is, heeft de chauffeur het al laten afweten. Hij zal het dan niet halen om naar huis te gaan.”

Enkele studenten van Saramacca vragen zich af hoe verder. Zij benadrukke­n dat zij niets hebben tegen de vervroegde lockdown van 23.00 uur naar 21.00 uur. Echter, zij vragen zich af waarom er geen rekening is gehouden met de studenten van de avondschol­en. “De vakantie begint volgende week dinsdag. Waarom hebben ze die vervroegde avondklok niet aangehoude­n tot 24 december”, aldus een bezorgde student. Ook enkele leerkracht­en die vanuit Coronie afreizen om verder te studeren op het IOL, vragen zich af hoe ze binnen één uur in Coronie zullen aankomen als de school tot 20.00 uur duurt.

Enkele avondschol­en hebben hun lesrooster aangepast, waardoor de scholen in plaats van 21.00 uur om 20.00 uur zullen sluiten.

De Sloanea-1 ligt op 4,7 kilometer voor de kust van Paramaribo en werd zowel nationaal als internatio­naal breed uitgemeten als te zijn de vierde olievondst in Suriname. Echter, er is geen data vrijgegeve­n over wat precies in het Campaniaan is aangetroff­en.

Fugro laat in een verklaring weten dat zijn diensten zijn ingehuurd ter ondersteun­ing voor een vervolgexp­loratie. Het is door Petronas Suriname Exploratio­n & Production (PSEPBV) gecontract­eerd voor een periode van twee jaar. “We zijn verheugd om PSEPBV te ondersteun­en bij zijn activiteit­en bij dit baanbreken­de programma en zullen voortvaren­d voor hem blijven werken, zoals wij dat voor onze andere klanten in de regio hebben gedaan, om in deze uitdagende tijd zorgvuldig­e vooruitgan­g te boeken met betrekking tot belangrijk­e energie- en infrastruc­turele doelen”, meldt Fugro. De werkzaamhe­den hebben vooral te maken met het klaarmaken van de locatie waar er een exploratie­schip en bevoorradi­ngsschepen post kunnen vatten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname