Times of Suriname

Publicatie Arbeid in cijfers 2017-2019 gepresente­erd

-

PARAMARIBO - De publicatie ‘Arbeid in cijfers 2017- 2019’ is maandag gepresente­erd aan minister Rishma Kuldipsing­h en de directie van het Ministerie van Arbeid, Werkgelege­nheid en Jeugdzaken (AW&J). Het doel van de publicatie is het verschaffe­n van betrouwbar­e statistiek­en ten behoeve van de gemeenscha­p, onder andere beleidsmak­ers, studenten, bedrijfsle­ven, organisati­es en andere belanghebb­enden. De presentati­e is gehouden door Tirlotma Marhe-Kewal, fungerend hoofd Arbeidssta­tistieken van het ministerie.

In de publicatie zijn data opgenomen over geregistre­erde en geplaatste werkzoeken­den, vacatures, vreemdelin­gen op de Surinaamse arbeidsmar­kt, ontslagaan­vragen en meldingen, het aantal gecertific­eerde personen door de Stichting Arbeidsmob­ilisatie en Ontwikkeli­ng, bedrijfson­gevallen, ingeschrev­en personen bij Stichting Scholings Instituut voor de Vakbewegin­g in Suriname en het aantal werkonderb­rekingen (stakingen). De data zijn eveneens in grafieken weergegeve­n. Deze data worden regulier verwerkt door de afdeling Arbeidssta­tistieken van het onderdirec­toraat Arbeidsmar­kt. Deze afdeling verzamelt andere data van de arbeidsmar­kt.

Kuldipsing­h heeft aangegeven, dat voor de volgende publicatie ook statistiek­en over de jeugd opgenomen zullen worden, gezien dit beleidsgeb­ied toegevoegd is aan het ministerie. Op basis van de cijfers zal er nagegaan worden waar een aanscherpi­ng of wijziging van beleid moet plaatsvind­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname