Times of Suriname

Jonge verdachte moord kapitein Matta voor rechter

-

PARAMARIBO - Rafael S (18), die verdacht wordt van de moord op kapitein Michel Karwofodi van Matta, verscheen gisteren voor rechter Maureen Dayala. Hij zou op 13 augustus in het district Para samen met anderen de kapitein van het leven hebben beroofd.

Er zijn daarbij goederen weggenomen. Rafael S is samen met vijf jeugdigen aangehoude­n. Drie van hen zijn vorige week ter beschikkin­g gesteld van het bestuur, terwijl de twee anderen door de jeugdrecht­er zijn veroordeel­d tot twaalf jaar celstraf. Op 18 januari zullen twee getuigen worden gehoord. Officier van justitie Shanta Mahadew heeft deze zaak voorgedrag­en. Rafael S krijgt juridische bijstand van raadsvrouw Michelle Lau-Kerssenber­g. De verdachten zijn door de dorpsbewon­ers naar het politiebur­eau gebracht. Zij hebben bekend schuldig te zijn. Het zijn jongens van het dorp die ook familie zijn van het slachtoffe­r.

Bij de politie was een telefonisc­he melding binnengeko­men dat de kapitein van Matta gekneveld op zijn bed in zijn woning was aangetroff­en en vermoedeli­jk het leven had gelaten. Er werd ter plaatse een onderzoek ingesteld en het bleek dat Karwofodi, het slachtoffe­r dat alleen woonde, vermoord was. Zijn beide benen waren aan elkaar gebonden met een stuk touw en zijn lichaam was besmeurd met bloed. Verder had hij een verwonding aan zijn hoofd en er lag een mes op het bed. Er waren ook vijf shutters van het raam van de slaapkamer kapotgesla­gen. De slaapkamer­deur was vermoedeli­jk opengetrap­t. Zowel de slaap- als woonkamer was overhoop gehaald, terwijl de achterdeur van de woning open werd aangetroff­en.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname