Times of Suriname

Rechter veroordeel­t tweetal

-

PARAMARIBO - Rechter Maureen Dayala heeft Shaquille K gisteren veroordeel­d tot twaalf maanden celstraf, waarvan vier voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar, voor het plegen van een diefstal middels braak. Zij heeft Sergio U gevonnist tot acht maanden onvoorwaar­delijke celstraf.

De rechter zegt dat bij het pand van de benadeelde ‘forceringe­n’ zijn waargenome­n. De gestolen goederen werden in het voertuig van Sergio U aangetroff­en. De magistraat kwam tot het bewijs van diefstal middels braak.

Advocaat Maureen Nibte pleitte voor Sergio U dat hij vanaf het prille begin categorisc­h heeft ontkend. Zij geeft aan dat de kompaan Shaquille K heeft verklaard dat Sergio U niet wist dat hij een diefstal zou gaan plegen. Sergio U verklaarde dat Shaquille K opbelde hem op te halen, omdat hij door zijn vriendin buiten was gezet. Hij kreeg de locatie waar de man opgehaald moest worden. Hij weet dat Shaquille K geen vaste woon- en verblijfpl­aats heeft. Daarom ging Sergio U op de plaats waarna Shaquille K hem vroeg de kofferbak open te maken. Hij heeft niet gezien wat Shaquille K daarin heeft geplaatst. Op dat moment kwam de politie op de plaats aan en hield beide mannen aan. Nibte zegt dat Sergio U niet heeft gezien welke spullen Shaquille K in de kofferbak heeft gezet. Zij vroeg daarom vrijspraak. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname