Times of Suriname

Geen VI voor veroordeel­de beroving en drugs

-

PARAMARIBO - Rechter Maureen Dayala heeft het bezwaarsch­rift van Miquel B ongegrond verklaard. Miquel B krijgt geen Voorwaarde­lijke Invrijheid­stelling (VI). Dayala zegt dat terwijl de man een straf uitzat, hij in de inrichting zich schuldig maakte aan drugsbezit.

Advocaat Shefani Amirkhan zegt dat Miquel B op 2 oktober 2013 werd aangehoude­n. Hij werd op 5 mei 2015 veroordeel­d tot acht jaar celstraf voor diefstal middels geweld. Op 7 maart 2019 werd hij tijdens zijn detentie veroordeel­d tot zes maanden celstraf, waarvan drie voorwaarde­lijk. Amirkhan zegt dat de man al twee derde van zijn straf heeft uitgezeten: vijf jaar en zes maanden. Zijn VI werd afgewezen maar hij ontving nooit een beschikkin­g. Daarom gaat het om een fictieve afwijzing. Volgens de raadsvrouw is de man klaar om terug te keren naar zijn vrouw en dochter.

Officier van justitie Shanta Mahadew zegt dat de VIcommissi­e het advies heeft gegeven de VI af te wijzen, omdat de man tuchtstraf­fen in gevang heeft gehad. Hij had telefoon en marihuana in zijn bezit. Voor het marihuanab­ezit werd hij in 2019 veroordeel­d. Bovendien is de man niet binnen veertien dagen in bezwaar gegaan tegen de afwijzing.

Amirkhan zegt dat de man geen beschikkin­g van de afwijzing ontving. Bovendien moet de Staat een advocaat voor hem toevoegen, wat niet is gebeurd. Zij zegt dat mobiel bezit niet gezien wordt als een ernstige gedraging. De man erkent een fout te hebben gemaakt.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname