Times of Suriname

Nog steeds geen schoolverv­oer voor avondstude­nten Saramacca

-

PARAMARIBO – Studenten van Saramacca die verschille­nde avondoplei­dingen doen, zeggen dat zij nog steeds niet beschikken over schoolverv­oer. Zij hebben zich al bijkans twee weken geleden geregistre­erd, maar hebben daarna niets meer vernomen wanneer de bussen zullen rijden. Zij vinden het oneerlijk dat medestuden­ten van andere districten wel met de bus komen en zij veel geld moeten betalen om de school te kunnen bezoeken.

De studenten van Coronie die dagelijks naar Paramaribo moeten afreizen voor de avondoplei­dingen, hebben door tussenkoms­t van de burgervade­r een bus ter beschikkin­g gekregen. Naar zeggen van enkele studenten van Saramacca krijgen ze steeds hetzelfde verhaal te horen van districtsc­ommissaris (dc) Sherin Bansi-Doerga, dat het Ministerie van Onderwijs en Cultuur bezig is te kijken naar een oplossing, maar dat zij niet probeert het probleem op te lossen. Zij vragen zich af waarom de dc niet voor een tijdelijke oplossing probeert te zoeken.

“Ik zit met studenten van verschille­nde districten en zij komen wel met de bus, omdat de districtsc­ommissaris voor een oplossing heeft gezorgd totdat het ministerie de schoolbuss­en weer inzet. Zij betalen een kleine bijdrage per maand, maar dat is niet zoveel als die SRD 500 die ik wekelijks moet betalen om te tanken”, aldus een IOL-student.

Een van de studenten legt uit dat hij het vreselijk zwaar heeft, door de financiële situatie in het land. “Alles wordt duurder en als ik elke dag SRD 100 moet tanken om naar school te gaan, dan kan ik beter stoppen met de school.”

Een medewerker van het onderwijs vertelt dat de registrati­eperiode is afgesloten. Het ministerie is druk bezig de data te verwerken, waarna het een beter beeld kan hebben over de behoefte aan schoolverv­oer. Er wordt alles aan gedaan, dat de leerlingen van de avondschol­en begin van januari kunnen beschikken over schoolverv­oer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname