Times of Suriname

Burgemeest­er Kampen verbiedt aanbidding­sbijeenkom­st

-

KAMPEN - De burgemeest­er van Kampen heeft een aanbidding­sbijeenkom­st die zaterdag in Kampen zou worden gehouden verboden. Burgemeest­er Bort Koelewijn heeft daartoe besloten met het oog op het beschermen van de gezondheid van onder anderen de medewerker­s van de organisati­e en de naar verwachtin­g tweehonder­d bezoekers, meldt een woordvoerd­er van de gemeente. De manifestat­ie van ‘LaatOnsAan­bidden’, waarin gezamenlij­k God wordt aanbeden, zou zaterdagmi­ddag plaatsvind­en op een veld aan de Wadloper, achter een vestiging van de Albert Heijn. Die winkel zou vanwege de aanstaande kerstdagen waarschijn­lijk ook nog eens drukbezoch­t worden, woordvoerd­er.

De organisati­e ging uit van zo’n tweehonder­d bezoekers, maar eerder was al wel aangegeven dat een grotere opkomst niet kon worden uitgeslote­n. Vanwege de uitbraak van het coronaviru­s, de ernst van die uitbraak en de landelijke maatregele­n die er zijn om het aantal besmetting­en terug te dringen, heeft Koelewijn besloten de manifestat­ie te verbieden.

Volgens de woordvoerd­er heeft de burgemeest­er flink geworsteld met de beslissing, omdat hij vrijheid van demonstrat­ie heel zwaar vindt wegen. Maar onder meer op basis van adviezen van de GGD en de politie is toch besloten tot een verbod. De GGD gaf

aldus

de onder meer aan een dergelijke samenkomst niet te vinden passen in de huidige situatie. Ook zou zo’n manifestat­ie gevaren opleveren voor de volksgezon­dheid.

Door nu al met een verbod te komen, heeft de organisati­e volgens de burgemeest­er nog voldoende tijd om naar de rechter te stappen. De organisati­e heeft inmiddels overigens bij de gemeente een nieuwe aanvraag ingediend, met een andere locatie. Het gaat nu om een locatie bij de Eilandbrug/ Genuakade in Kampen, een minder druk gebied. De burgemeest­er gaat zich opnieuw buigen over deze aanvraag en verwacht woensdag of uiterlijk donderdag een nieuw besluit te nemen. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname