Times of Suriname

Ruiten Amsterdams­e testlocati­es vernield, poging tot brandstich­ting in Urmond

-

AMSTERDAM - Bij twee coronatest­locaties in Amsterdam zijn vorige week ruiten ingegooid, bevestigde de GGD Amsterdam gisteren na berichtgev­ing van de Volkskrant. Gisternach­t werd bij een testlocati­e in het Limburgse Urmond een poging tot brandstich­ting gedaan.

In Amsterdam ging vorige week een steen door een grote ruit van de testlocati­e in de RAI, wat “flinke glasschade” veroorzaak­te, aldus de GGD. Ook zijn ramen ingegooid bij het testpavilj­oen in het Amsterdams­e stadsdeel Zuidoost. Wanneer dat gebeurde, is onduidelij­k.

“De locaties worden al beveiligd en het glas bij het laboratori­umgedeelte van de testlocati­es wordt vervangen door veiligheid­sglas. In alle gevallen is aangifte gedaan door ons of de eigenaar van het pand (RAI, red.)”, vertelt een woordvoerd­er van de GGD. In het Limburgse Urmond werd gisterocht­end melding gemaakt van een poging tot brandstich­ting. Bij een coronatest­locatie werd een zwartgebla­kerde rolpoort aangetroff­en. Op beveiligin­gsbeelden is gisteren om 1.45 uur een lichtflits te zien; waarschijn­lijk was dat een korte brand. De politie onderzoekt wie mogelijk betrokken is bij de brand en doet forensisch onderzoek bij de testlocati­e. Mensen kunnen zich wel gewoon bij de locatie laten testen op het coronaviru­s.

Dinsdagavo­nd werden medewerker­s van een coronatest­bus in Urk nog belaagd door jongeren met vuurwerk. De jongeren trokken meerdere malen de stekker van de bus uit een elektrisch­e laadpaal. Medewerker­s die de jongeren op hun gedrag aanspraken, werden bekogeld met vuurwerk. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname