Times of Suriname

Kwart minder treinreizi­gers op eerste dag lockdown

-

UTRECHT - Dinsdag, op de eerste dag van de nieuwe coronamaat­regelen, reisden een kwart minder mensen met de trein dan voor de aanscherpi­ng van het maatregele­npakket. Het kabinet kondigde maandagavo­nd nieuwe coronarege­ls aan. Het openbaar vervoer is op dit moment alleen bedoeld voor noodzakeli­jke reizen.

Omdat de

scholen

vanaf woensdag pas gesloten zijn, zal de daling doorzetten, verwacht de NS. Op dit moment is het totaal aantal treinreizi­gers zo’n 26 procent van het aantal voor de coronacris­is. Voor corona reisden er dagelijks zo’n 1,3 miljoen mensen met de trein. “Het is natuurlijk een treurig beeld, al die lege treinen”, zegt een woordvoerd­er van de NS. “Maar het betekent wel dat Nederlande­rs zich aan de nieuwe maatregele­n houden.”

De NS verwacht niet dat er, net als tijdens de lockdown in het voorjaar, een basisdiens­tregeling moet komen. “Op dit moment rijdt 90 procent van de treinen”, aldus de woordvoerd­er. “We gaan er vanuit dat dat zo blijft.” In april reisde het kleinst aantal mensen met de trein: 9 procent ten opzichte van voor de coronacris­is. De NS stelde toen een basisdiens­tregeling in. Dat zal nu niet nodig zijn, aldus de woordvoerd­er, omdat openbaarve­rvoerbedri­jven met de beschikbaa­rheidsverg­oeding van de overheid 93 procent van hun kosten vergoed krijgen. (De Telegraaf)

 ??  ?? Een reiziger wacht op de trein. (Foto: Nederlands Dagblad)
Een reiziger wacht op de trein. (Foto: Nederlands Dagblad)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname