Times of Suriname

Duitsland gaat lockdown in met flinke toename besmetting­en en sterfgeval­len

-

DUITSLAND - Duitsland heeft gisteren een strenge lockdown ingevoerd vanwege de vele coronabesm­ettingen in het land. Tegelijker­tijd meldt het Robert KochInstit­ut (RKI), het Duitse equivalent van het RIVM, een flinke toename van het aantal nieuwe positieve coronatest­s en een recordaant­al coronagere­lateerde sterfgeval­len.

Het RKI meldde gisteren 27.728 nieuwe positieve tests. Dat is bijna het dubbele van het aantal dat dinsdag werd gecommunic­eerd. Het ging toen om 14.432 gevallen. Het nieuwe dagcijfer is wel enigszins vertekend door de cijfers uit Saksen.

Saksen heeft bij het RKI de gegevens van de afgelopen twee dagen aangelever­d, omdat de oostelijke staat dinsdag met een technische storing kampte. Dit neemt niet weg dat het aantal positieve tests flink is toegenomen. Saksen meldt 5.603 positieve tests en 153 sterfgeval­len.

Ook zonder Saksen had het RKI gisteren een recordaant­al coronagere­lateerde sterfgeval­len op één dag geteld. In het afgelopen etmaal zijn bij het instituut in totaal 952 meldingen binnengeko­men. Dat zijn er 354 meer dan bij het vorige dagrecord.

De nieuwe lockdown, die in ieder geval tot en met 10 januari duurt, werd zondag aangekondi­gd door bondskanse­lier Angela Merkel en de gouverneur­s van de Duitse staten.

Door onder meer de scholen en niet-essentiële winkels dicht te houden, hopen ze de verspreidi­ng van het coronaviru­s een halt toe te roepen. Een eerdere gedeelteli­jke lockdown leverde niet het effect op waar Duitsland op had gehoopt, aangezien de cijfers ondanks de nieuwe beperkinge­n bleven stijgen. Merkel zei dinsdag dat ze zich zorgen maakt over de huidige trend en wees erop dat januari en februari hele zware maanden zullen worden.

In Duitsland zijn nu in totaal 1.379.238 besmetting­en vastgestel­d sinds het begin van de coronapand­emie. Het officiële dodental ligt op 23.427. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname