Times of Suriname

Iniesta loopt zware blessure op

-

VOETBAL - Andrés Iniesta heeft het seizoen in Japan op een vervelende manier afgesloten. De 36-jarige middenveld­er van Vissel Kobe scheurde in de halve finale van de Aziatische Champions League een pees in zijn rechterdij­been. Daardoor is de voormalige speler van Barcelona vier maanden uitgeschak­eld, zo meldt zijn Japanse werkgever.

Het ging vorige week donderdag mis voor Iniesta in de strafschop­penserie tegen het Zuid-Koreaanse Suwon Bluewings (1-1 in reguliere tijd). De Spanjaard was in de 113de minuut ingevallen en mocht na de extra tijd de eerste penalty voor Vissel Kobe nemen. Iniesta schoot de bal erin, maar greep direct daarna naar zijn rechterbee­n en strompelde van het veld. Vissel Kobe won de strafschop­penserie wel, maar verloor de finale drie dagen later zonder Iniesta van het Zuid-Koreaanse Ulsan Hyundai.

Iniesta werd overgeplaa­tst naar een ziekenhuis in Barcelona, waar de routinier onder toeziend oog van de clubarts van Vissel Kobe werd geopereerd. De Japanse club meldt dat de operatie succesvol is verlopen en dat Iniesta over vier maanden terug wordt verwacht. De aanvallend­e middenveld­er zal in ieder geval de start van het nieuwe seizoen in Japan moeten missen: de nieuwe competitie in het Aziatische land begint eind februari. Het is überhaupt de vraag of Iniesta nog terugkeert op het voetbalvel­d. De offensieve middenveld­er tekende in 2018 een driejarig contract bij Vissel Kobe, dat op 31 januari 2021 afloopt. De Spanjaard strijkt in Japan jaarlijks ongeveer 25 miljoen euro op. (AD)

 ??  ?? De 36-jarige middenveld­er, Andrés Iniesta, heeft een blessure opgelopen en zal de rest van de wedstrijde­n van Vissel Kobe missen. (Foto: AD)
De 36-jarige middenveld­er, Andrés Iniesta, heeft een blessure opgelopen en zal de rest van de wedstrijde­n van Vissel Kobe missen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname