Times of Suriname

Kunstgrasv­eld JCC in gebruik genomen

-

VOETBAL - President Chandrikap­ersad Santokhi heeft dinsdag op het terrein van het Jeugd Correctie Centrum (JCC) een kunstgrasv­eld geopend. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en Rishma Kuldipsing­h van Arbeid, Werkgelege­nheid en Jeugdzaken waren ook aanwezig.

Santokhi vindt het belangrijk alle schakels te identifice­ren in het justitiële keten en daarin te investeren. “Kinderen horen niet thuis in de gevangenis, kinderen horen niet achter muren. En als kinderen in detentie zijn, moeten wij ervoor zorgen dat ze op een kindvriend­elijke manier worden bejegend en opgevoed. Zij mogen niet nog een keer het slachtoffe­r worden in de toekomst. Wij zijn verantwoor­delijk dat we geen andere muren voor ze gaan bouwen in de samenlevin­g”, aldus het staatshoof­d.

Kenneth Jaliens, vertegenwo­ordiger van de Koninklijk­e Nederlands­e Voetbalbon­d (KNVB), benadrukte dat de visie van het ‘World Coach Programma’ niet alleen gefocust is op de technische vaardighed­en van de voetbalspo­rt, maar ook op de sociale en maatschapp­elijke begeleidin­g van jongeren, waar lifeskills aangeleerd worden. “Wij zijn enorm blij dat we de president en de jongeren van het JCC dit kunnen bieden. De aanleg van dit sportveld is stap 1, de volgende stap is een activering­sprogramma. Een effectief resocialis­atieprogra­mma is van eminent belang om de jeugdigen klaar te stomen voor de maatschapp­ij”, aldus de KNVB-vertegenwo­ordiger.

Het staatshoof­d zei in zijn toespraak dat de regering niet werkt naar een volgende verkiezing, maar naar een volgende generatie. “De eerste steen van het JCC heb ik gelegd in 2009 als minister van Justitie en Politie en kijk waar we nu staan. Wij moeten meerdere stenen aandragen die als bouwstenen moeten dienen om deze samenlevin­g opnieuw te gaan opbouwen.” De president benadrukt dat het pijnlijk is om te zien dat heel wat mooie projecten niet zijn afgerond vanwege simpele politieke redenen; het Jeugd Correctie Centrum, Hoofdburea­u van Politie, gerechtsge­bouw voor Nickerie, brandweerk­azerne en politiebur­eau te Moengo. “Als er goede projecten zijn, moet je doorgaan ermee. Wij hebben nu een kundige minister om de projecten af te ronden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname