Times of Suriname

End of The Year rally afgelast

-

RALLY – “Het is heel demotivere­nd dat de rally van zondag niet doorgaat”, zegt hoofduitze­tter Jurian Amatsahip. De Surinaamse Auto Rally Klub (SARK) heeft gisteren in een persberich­t aangegeven, dat de End of The Year rally 2020 niet meer doorgaat, vanwege de huidige COVID19-maatregele­n. De SARK biedt zijn verontschu­ldigingen hiervoor.

Amatsahip zegt dat hij en zijn teams en vooral ook de deelnemers heel teleurgest­eld zijn dat de rally niet meer doorgaat. “Wij begrijpen de situatie en de maatregele­n, waarom het niet doorgaat. Maar aan de andere kant waren wij heel enthousias­t dat na negen maanden weer een rally georganise­erd zou worden.” De uitzetter zegt dat in maart 2020 de Paasrally werd afgelast vanwege de coronamaat­regelen.

Nadat de positieve gevallen minder werden, heeft SARK gemeend om de Paasrally te gebruiken als de End of The Year rally 2020, met de gepaste COVID-19-maatregele­n. Amatsahip zegt dat de protocolle­n hiervoor geschreven waren en dat de rally volgens deze maatregele­n gereden zouden worden. “Twee weken terug was ik met mijn team weer begonnen met de voorbereid­ingen. Veel was er niet te doen, omdat de meeste zaken al in maart gedaan waren. Alleen moesten wij weer stickers bedrukken en andere kleine zaken regelen.” Amatsahip zegt ook dat in maart ruim 60 deelnemers zich hadden opgegeven. Bij de inschrijvi­ng voor de rally van december meldden al ruim 30 deelnemers zich aan. “Ik denk wel dat wij 60 of meer zouden halen, als de rally door zou gaan. Naast Amatsahip bestond het uitzetteam uit de volgende leden: Ashish Gangaram Panday, Jean-Paul van Ewijk, Ramon Razab-Sekh, Raisha Bhoendie, Akshay Bhoendie, Giovanni Sidoel en Daniel Sidoel. Elviera Jessurun en Helmut Haukes waren de narijders.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname