Times of Suriname

Megadeal voor Antetokoun­mpo

-

BASKETBAL - De Griekse basketball­er Giannis Antetokoun­mpo heeft zijn contract bij NBA-club Milwaukee Bucks met vijf jaar verlengd. “Dit is mijn thuis, dit is mijn stad”, twitterde de 26-jarige topschutte­r, die vorig seizoen werd uitgeroepe­n tot beste speler van de Amerikaans­e profbasket­balcompeti­tie. De superdeal is 228 miljoen dollar waard, omgerekend ruim 187 miljoen euro, meldde het Amerikaans kabeltelev­isienetwer­k ESPN. Het verlengde contract gaat in na komend seizoen, dat op 22 december begint. “Ik ben gezegend dat ik ook komende vijf jaar deel uitmaak van Milwaukee Bucks. Met zijn contract is hij in één klap de bestbetaal­de basketball­er van het moment en aller tijden. Hij zal in het vijfde jaar van zijn deal, waarvoor hij een spelersopt­ie heeft, meer dan 50 miljoen dollar verdienen. Een unicum. Gemiddeld zal hij per uur ongeveer vierduizen­d euro op zijn bankrekeni­ng mogen schrijven

Laten we er mooie jaren van maken, jaren die ertoe doen”, aldus de in Athene geboren Antetokoun­mpo, die in het afgelopen reguliere seizoen 29,5 punten gemiddeld per wedstrijd maakte en met Bucks de halve finales haalde van de NBA. Daarin was Miami Heat te sterk. De ‘Greek Freak’ kwam in 2013 vanuit Griekenlan­d toe bij Milwaukee Bucks. Zowel in het seizoen 2018-2019 als in het seizoen 2019-2020 werd hij uitgeroepe­n tot de beste speler in de NBA. Afgelopen seizoen was hij ook de beste verdediger in de competitie.

 ??  ?? Giannis Antetokoun­mpo (r) heeft zijn contract bij Milwaukee Bucks verlengd en is hiermee de best betaalde basketball­er.
(Foto: ESPN)
Giannis Antetokoun­mpo (r) heeft zijn contract bij Milwaukee Bucks verlengd en is hiermee de best betaalde basketball­er. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname