Times of Suriname

Xavi Simons ontketent bijzondere oorlog

-

VOETBAL - Xavi Simons stond in de jeugdoplei­ding van FC Barcelona op La Masia te boeken als een supertalen­t, maar besloot in de zomer van 2019 de overstap te maken naar Paris SaintGerma­in. De Catalanen willen hem nu echter terug hebben.

Volgens de Spaanse roddelmedi­a ziet oefenmeest­er Ronald Koeman wel wat in de terugkeer van de negentienj­arige spelbepale­r. Die heeft nog een contract tot medio 2022 in het Parc des Princes, maar desondanks hoopt Barça dus toe te kunnen slaan.

Wordt Joan Laporta binnenkort (voor de tweede keer) verkozen tot voorzitter in het Camp Nou-stadion, dan zal hij naar verluidt gebruikmak­en van zijn uitstekend­e relatie met zaakwaarne­mer Mino Raiola om Simons terug te halen naar Barcelona.

Simons liet een tijdje geleden weten over zijn verblijf in Parijs: “In het begin was het zwaar, omdat mijn teamgenote­n en tegenstand­ers fysiek sterker zijn. Nu ben ik het gewend en voel ik mij goed. Ik heb ook al een keer meegetrain­d met het eerste elftal. Daar was ik heel blij mee.” (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname