Times of Suriname

Bitcoin zet nieuwe aanval in op USD 20.000

-

TOKIO - Na forse afkoeling in de afgelopen week heeft de bitcoin de opmars weer stevig hervat, waarbij de zware horde van USD 20 duizend weer in zicht komt. Nadat vanaf begin november al een prachtige rit werd gemaakt, waarbij de bitcoin het hoogste niveau ooit aantikte van net onder de USD 20 duizend, moest de digitale munt afgelopen week door winstnemin­gen flink terrein prijsgeven.

Deze week heeft de bitcoin de weg omhoog ingezet met woensdag op cryptoplat­form Coindesk een plus van 2,4 procent naar USD 19.685. Vorige week dook de crypto nog onder de grens van USD 18 duizend.

Beleggers in de bitcoin hebben dit jaar geen reden tot klagen. De cryptomunt is, na een tussentijd­se duikvlucht in maart als gevolg van de uitbraak van de pandemie, vanaf april hard omhooggega­an. Vooral in november kreeg de digitale munt vleugels. PayPal heeft een belangrijk­e rol gespeeld bij de grote animo voor de bitcoin. De Amerikaans­e betalingsv­erwerker gaat vanaf volgend jaar de deur openzetten voor 346 miljoen klanten om te betalen met cryptomunt­en op het platform.

Daarnaast hebben steeds meer grote gevestigde partijen interesse om te beleggen in bitcoin en de cryptomunt­en op hun balans te zetten. Het aantal zogeheten Whales, die een groot bedrag aan digitale munten in bezit houden, is dit jaar fors toegenomen. (De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname