Times of Suriname

Oeps, microfoon nog aan: docenten Ierland schelden studenten uit

-

“Geef mij maar een boor, dan ga ik even lekker mijn tanden uitboren, zoveel pijn doet het om naar hem te luisteren.” Docenten in Ierland die online een videoprese­ntatie van hun studenten bijwoonden, waren vergeten dat de microfoon nog aanstond en dat de studenten konden meeluister­en met wat ze tegen elkaar zeiden. “Ik kon sowieso niet veel meer aan”, reageerde een collega. “Ik was kapot.” Meerdere studenten konden de conversati­e tussen hun docenten volgen, schrijft de Britse krant The Guardian. Zeker één van hen heeft de gesprekken opgenomen en via sociale media naar buiten gebracht. De studenten omschreven het naderhand als ‘shockerend en beledigend’. De hbo-opleiding in Galway waar het vorige week gebeurde, het Galway-Mayo Institute of Technology, heeft intussen excuses aangeboden voor het incident, dat volgens de directie bij de getroffen studenten ‘veel pijn en ongemak heeft veroorzaak­t’.

Voorafgaan­d aan het voorval hadden studenten bedrijfsku­nde online presentati­es gegeven. Na afloop deden de docenten, terwijl ze dachten dat ze alleen met elkaar spraken, neerbuigen­d over het werk van de studenten terwijl ze cijfers uitdeelden.

Over één van de studenten vroegen ze zich hardop af of er ‘misschien iets mis met haar was’ en opperden ze een inschrijvi­ngslijst te raadplegen om te zien of de studente mogelijk kampte met een stoornis. “Die gast is ziek”, zei een docent over een andere student. “Ik zei dat ik nog even iets moest doen, maar hij bleef maar doorgaan.” Sinds het begin van de coronacris­is zijn videoverga­deringen enorm in opkomst. Daarmee neemt ook het aantal incidenten toe.

(RTL Nieuws)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname