Times of Suriname

Ontkennend­e verdachte besluit te bekennen

-

PARAMARIBO – Maurice S besloot gisteren in de rechtszaal te bekennen. Hij had tijdens het vooronderz­oek hardnekkig ontkend, maar zei aan rechter Lydia Ravenberg dat hij de inbraak in een woning in het district Commewijne op 1 oktober wel heeft gepleegd. Hij beweert slechts een auto te hebben gestolen.

Uit de tenlastele­gging blijkt dat een telefoon, stereoset, gympies, pepers en een auto zijn gestolen. Maurice S, die juridische bijstand krijgt van advocaat Harold Belfor, zegt niets te weten over de overige goederen. Zijn verklaring is dat hij middels braak in het pand is geweest. Hij maakte een auto buit. Die heeft de politie teruggevon­den.

Omdat de verdachte heeft bekend, besloot de rechter de benadeelde die op de zitting was verschenen als getuige, niet meer te horen.

De benadeelde stelde vragen over zijn in beslag genomen auto. Hij is reeds drie keer naar het Parket geweest, maar kon niets over zijn wagen vernemen. De rechter heeft teruggave aan de rechtmatig­e eigenaar van het voertuig gelast.

Op 23 februari zal het verdachten­verhoor plaatsvind­en.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname