Times of Suriname

Nieuwe ronde inleidende zittingen liquidatie­proces Caloh Wagoh

-

SCHIPHOL - In de zwaar beveiligde rechtbank op Schiphol staat een nieuwe ronde gepland in het grote strafproce­s rond leden van motorclub Caloh Wagoh. Zij worden gezien als ‘moordmakel­aars’ van Ridouan Taghi. De megazaak, die nog altijd in de voorbereid­ende fase is, gaat over meerdere moorden en pogingen daartoe. Hoofdverda­chte in de zaak met twintig verdachten, is de 50-jarige Delano ‘Kelow’ R., voorman en oprichter van Caloh Wagoh. Volgens justitie exploiteer­de hij de vermoedeli­jke bende als een bedrijf en nam hij contracten voor huurmoorde­n aan. De binnengeha­alde opdrachten zou hij vervolgens voor de uitvoering hebben uitgezet bij een van de drie moordcomma­ndo’s die hij er op na zou hebben gehouden.

De in december vorig jaar in Dubai gearrestee­rde Taghi zou de belangrijk­ste klant van R. en zijn handlanger­s zijn geweest. Taghi geldt als verdachte, maar wordt vooralsnog niet in deze zaak vervolgd. Hij is hoofdverda­chte in een moordproce­s van vergelijkb­aar formaat, Marengo. Het onderzoek naar de liquidatie­s van R. en de zijnen heet Eris.

In beide onderzoeke­n beschikt justitie over een kroongetui­ge. Bij Eris gaat het om Tony de G. De rechtbank wil beide grote liquidatie­processen volgend jaar inhoudelij­k behandelen.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Exterieur van het jusitieel complex Schiphol. (Foto: De Telegraaf)
Exterieur van het jusitieel complex Schiphol. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname