Times of Suriname

Joe Biden volgende week gevaccinee­rd tegen corona

-

VS - De aanstaande president van de Verenigde Staten, Joe Biden wordt naar verwachtin­g volgende week gevaccinee­rd tegen het coronaviru­s, meldt nieuwszend­er CNN. Biden is van plan zichzelf in het openbaar te laten inenten tegen het dodelijke longvirus.

“Ik wil niet voor de troepen uit lopen, maar ik wil er zeker van zijn dat we het Amerikaans­e volk laten zien dat het veilig is om het vaccin te nemen”, zei Biden tegen verslaggev­ers in zijn thuisstad Wilmington. “Wanneer ik het doe, doe ik het in het openbaar, zodat jullie er allemaal getuige van kunnen zijn dat ik het heb laten doen”, aldus de 78-jarige aanstaande president.

Ingewijden stellen dat Biden zijn inenting waarschijn­lijk pas volgende week krijgt om dat er nog zaken geregeld moeten worden om de vaccinatie in het openbaar te laten plaatsvind­en. Oud-presidente­n Barack Obama, George W Bush en Bill Clinton toonden zich eerder ook al bereid zich op termijn voor de camera te laten inenten tegen het coronaviru­s.

Scheidend president Donald Trump zegt nog niet aan de beurt te zijn om het coronavacc­in te krijgen en wil ook dat het personeel in het Witte Huis pas ergens later in het programma aan de beurt komt. De Amerikaans­e president zei wel ernaar uit te kijken op een geschikt moment gevaccinee­rd te worden. Trump en talloze medewerker­s raakten dit jaar al eens besmet met het coronaviru­s. Trumps vicepresid­ent Mike Pence wil zich volgens nieuwssite Axios vrijdag voor de camera’s laten inenten in het Witte Huis.

Maandag werd de eerste Amerikaan ingeënt tegen het coronaviru­s. Het gaat om het middel van de Amerikaans­e farmaceut Pfizer en het Duitse biotechnol­ogiebedrij­f

BioNTech. De eerste prik was voor een verpleegst­er van een Joods medisch centrum in New York en werd live op televisie uitgezonde­n. Moncef Slaoui, een van de belangrijk­ste adviseurs van de Amerikaans­e vaccinatie­campagne, zei zondag dat hij er nog niet gerust op is dat genoeg Amerikanen zich laten inenten. “We zijn heel bezorgd over de twijfel die we zien”, aldus Slaoui. Volgens hem moet 75 tot 80 procent van de Amerikanen moet worden ingeënt om groepsimmu­niteit tegen het coronaviru­s te bewerkstel­ligen. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname