Times of Suriname

Strijd om felbegeerd­e Szoboszlai beslist

-

VOETBAL - Het lijkt er sterk op dat RB Leipzig de strijd om Dominik Szoboszlai gaat winnen. Transferex­pert Fabrizio Romano, werkzaam voor onder meer Sky Italia en The Guardian wist te melden dat de felbegeerd­e Hongaarse middenveld­er van Red Bull Salzburg gisteren al medisch gekeurd zou worden bij die Roten Bullen. Een reactie van RB Leipzig op de tweet van Romano lijkt te verraden dat de berichtgev­ing klopt. Szoboszlai leek na de eerste seizoenshe­lft onhoudbaar te zijn geworden voor Red Bull Salzburg. Met 9 doelpunten en 10 assists in 21 officiële wedstrijde­n speelde hij zich in de kijker bij onder meer AC Milan, Arsenal en Real Madrid. De afkoopclau­sule in zijn tot 2022 lopende contract bij de kampioen van Oostenrijk maakte hem tot een van de meest gewilde spelers van Europa, want Szoboszlai is voor slechts 25 miljoen euro op te halen. RB Leipzig slaagt er nu echter in om aan de haal te gaan met de twaalfvoud­ige Hongaarse internatio­nal. Sky Deutschlan­d meldde eerder al dat een overstap naar het oosten van Duitsland aanstaande was.

Romano meldt dat RB Leipzig en Red Bull Salzburg er nagenoeg uit zijn, terwijl ook een persoonlij­k akkoord aanstaande is. Voor de Oostenrijk­se club wacht een flinke winst, want Szoboszlai werd in 2017 voor 500 duizend euro weggehaald uit de jeugdoplei­ding van MOL Fehérvár. De aanvallend­e middenveld­er speelde totaal 82 wedstrijde­n voor Red Bull Salzburg, waarin hij 26 doelpunten en 34 assists voor zijn rekening nam. Romano plaatst tevens een foto op Twitter waarop te zien is dat zaakwaarne­mer Mátyás Esterházy op het vliegveld van Boedapest arriveert, volgens de journalist om het vliegtuig richting Leipzig te pakken.

RB Leipzig heeft in de tussentijd overigens ook al van zich laten horen op Twitter. De nummer drie van de Bundesliga reageert op het bericht van Romano met een GIF’je van een popcorn etende Dani Olmo. Het is overigens niet de eerste keer dat een speler binnen het Red Bull-imperium van Salzburg naar Leipzig verhuist: onder anderen Dayot Upamecano, Naby Keïta, Konrad Laimer, Amadou Haidara, Hannes Wolf en Heechan Hwang gingen Szoboszlai voor. Het is de bedoeling dat de Hongaarse aanvallend­e middenveld­er zich vanaf 1 januari 2021 bij de selectie van RB Leipzig voegt. (VP)

 ??  ?? Dominik Szoboszlai maakt hoogstwaar­schijnlijk de overstap naar RB Leipzig. (Foto: Goal)
Dominik Szoboszlai maakt hoogstwaar­schijnlijk de overstap naar RB Leipzig. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname