Times of Suriname

FIA bevestigt Formule 1-kalender met 23 races

-

FORMULE 1 De internatio­nale autosportf­ederatie FIA heeft de kalender voor komend seizoen in de Formule 1 goedgekeur­d.

Voor Max Verstappen en de andere coureurs staat een recordaant­al van 23 races op het programma. Het seizoen begint op 21 maart in Australië, de laatste GP is op 5 december 2021 in Abu Dhabi. De Grote Prijs van Nederland op het circuit van Zandvoort is op 5 september, een week na de GP van België op SpaFrancor­champs.

Het is nog niet bekend waar de coureurs op 25 april racen. Die datum staat nog open op de kalender. Het was de bedoeling dat dan voor het eerst een Grote Prijs van Vietnam in Hanoi zou worden verreden. De Formule 1 besloot die GP echter te schrappen, nadat een van de sleutelfun­ctionariss­en die verantwoor­delijk was voor het binnenhale­n van de race werd gearrestee­rd op verdenking van corruptie. De Formule 1 zoekt een vervangend­e locatie om eind april te racen. De Grote Prijs van SaudiArabi­ë, op 28 november 2021 op een stratencir­cuit in Jeddah, is nieuw op kalender. Dit jaar moest de kalender van de Formule 1 worden omgegooid door de coronapand­emie. Heel wat races, waaronder de Dutch GP, gingen niet door. Uiteindeli­jk konden de coureurs 17 GP’s rijden. Lewis Hamilton veroverde zijn 7e wereldtite­l, Verstappen eindigde als derde in het WK.

In Jeddah moet het stratencir­cuit nog wel definitief worden goedgekeur­d, terwijl de Spaanse Grand Prix nog een nieuwe deal moet sluiten met de leiding van de Formule 1.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname