Times of Suriname

Povere verrichtin­gen Messi in La Liga

-

VOETBAL - Het aantal assists van Lionel Messi in La Liga dit seizoen bedraagt 0 na 12 wedstrijde­n. Daar waar hij vorig seizoen nog het assistreco­rd in de Spaanse competitie verbrak, met 21 stuks naast 25 goals. Bij nader inzien niet echt Messi’s fout.

Messi heeft dit seizoen wel twee assists achter de naam, maar die deelde hij uit in de Champions League. In La Liga blijft het wachten op de eerste. Dat wil echter niet zeggen dat Messi geen passes uitdeelt die tot goals kunnen leiden. Het is alleen dat zijn maats ze niet afwerken. Zo hebben Griezmann (6), Coutinho (5) en Braithwait­e (4) onder hun drietjes 15 zogenaamd ‘grote’ kansen gemist. Voor die gemiste kansen pakte Messi acht keer uit met een ‘sleutelpas­s’. In La Liga doet alleen Iago Aspas beter. Hij heeft er negen. De aanvaller van Celta telt dan ook 4 assists.

Ook Messi’s doelpunten­productie is niet wat we gewend zijn van de zesvoudige winnaar van de Gouden Bal: acht goals in 16 wedstrijde­n in alle competitie­s. Van die 8 zijn er dan nog eens vijf penalty’s. Slechts drie veldgoals dus. Zorgelijke stats toch, niet in het minst voor Ronald Koeman. In Barcelona draait de geruchtenm­olen rond de toekomst van de Argentijn ook onverminde­rd voort, nadat hij afgelopen zomer tevergeefs een vertrek uit Camp Nou wou forceren. PSG zou in de pole liggen om de Vlo binnen te halen de reünie met Neymar waar de Braziliaan recent nog op hintte. Naast Man City ook de enige club die de financiele ruimte heeft om Messi’s monstercon­tract in de boekhoudin­g op te nemen. Zijn contract loopt in juni af en vanaf januari is hij vrij om te spreken met gegadigden. Onlangs liet Emili Rousaud, een van de kandidaat-voorzitter­s van FC Barcelona, zich nog uit over de zaakMessi. “Als Messi geen forse salarisver­laging aanvaardt, zal hij vertrekken. We zullen met hem en zijn entourage samenzitte­n en het voorstel overmaken”, vertelde hij de Catalaanse krant ARA. “Want met de huidige cijfers is zijn contract onhoudbaar. We zullen hem om een opoffering te vragen.” (HLN)

 ??  ?? De verrichtin­gen van Lionel Messi zijn dit seizoen tot nu toe teleurstel­lend. (Foto: Goal)
De verrichtin­gen van Lionel Messi zijn dit seizoen tot nu toe teleurstel­lend. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname