Times of Suriname

Barcelona treft Real Sociédad in Super Cup

-

VOETBAL - FC Barcelona neemt het in de halve finales van het toernooi om de Spaanse Super Cup op tegen Real Sociédad. Het elftal van trainer Ronald Koeman werd bij de loting gekoppeld aan de ploeg die het een dag eerder in de competitie met 2-1 versloeg, mede dankzij een doelpunt van Frenkie de Jong.

Barcelona en Real Sociedad treffen elkaar op 13 januari in Córdoba. De andere halve finale gaat een dag later in Málaga tussen Real Madrid en Athletic Bilbao. De finale is op 17 januari in Sevilla. De Spaanse Supe Ccup wordt sinds vorig seizoen in toernooivo­rm gehouden. Het is niet meer een duel tussen de Spaanse landskampi­oen en bekerwinna­ar, maar gaat tussen de nummers 1 en 2 van de competitie en de twee bekerfinal­isten. De finalisten van de Copa del Rey vorig seizoen waren de Baskische clubs Real Sociédad en Athletic. De eindstrijd is vanwege de coronacris­is nog altijd niet gespeeld. Real Madrid veroverde de landstitel, Barcelona eindigde als tweede in La Liga.

De strijd om de Supercup vond vorig seizoen om commerciël­e redenen plaats in Saudi-Arabië. Real Madrid won daar in de finale via strafschop­pen van stadgenoot Atlético. Vanwege de coronabepe­rkingen blijft het toernooi dit jaar in Spanje. Volgend seizoen keert de Supercup waarschijn­lijk weer terug naar het Arabische land vanwege een driejarige overeenkom­st. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname