Times of Suriname

Vrouw lokt man naar huis op café-avond en belt vervolgens de politie dat hij dronken rondrijdt

-

Een leuk avondje uit, toen dat nog mocht, is in mineur geëindigd voor een Gentenaar. Zijn toenmalige partner kon het niet verdragen dat hij met vrienden op café zat en dus lokte ze hem naar huis met een smoesje. Ze vertelde dat hun dochter gevallen was en dat ze mogelijk naar het ziekenhuis moest. Ondertusse­n belde ze de politie dat haar partner dronken achter het stuur zat.

Een man uit Gent is veroordeel­d nadat hij dronken achter het stuur kroop en bij thuiskomst de brommer van de buren heeft beschadigd bij het parkeren. De man, die eigenlijk niet van plan was met de auto te rijden, vertrok halsoverko­p naar huis van een avondje uit met zijn vrienden toen zijn partner hem belde dat hun dochter gevallen was en zich ernstig bezeerd had.

De vrouw kon niet verdragen dat haar partner uitging met zijn vrienden en verzon een smoes om hem naar huis te lokken. De man, die al enkele pintjes had gedronken, sprong in zijn wagen en reed naar huis. “Toen ik bijna thuis was, belde ze om te zeggen dat het niet waar was. Achter mijn rug belde ze de politie om te zeggen dat ik dronken achter het stuur zat.”

Toen de man thuiskwam, reed hij bovendien de brommer van de buren aan, die langs de weg geparkeerd stond. De schade aan die brommer, 1.500 euro, heeft de man al betaald. Daar komt nu nog een boete van vierhonder­d euro bij, naast een alcoholslo­t voor achttien maanden. Ook moet hij slagen voor zijn theoretisc­h en praktisch rijexamen en voor medische en psychologi­sche proeven. De man erkende zijn fouten en zal zijn straf aanvaarden, maar blijft toch met een wrang gevoel achter. “Ik had afgesproke­n met mijn vrienden dat ze mij thuis zouden afzetten. Ik heb een domme beslissing gemaakt door toch in mijn auto te stappen, maar als je zo’n telefoon krijgt, denk je niet helder na.” Hij verklaarde aan de rechter dat de relatie ondertusse­n voorbij is. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname