Times of Suriname

B777-200ER vliegt eindelijk commerciee­l

-

PARAMARIBO - Na vrijwel een jaar heeft de Boeing 777-200ER, ‘Bird of the Green Paradise’, van de SLM gisteren het luchtruim gekozen voor haar eerste commerciël­e vlucht. De kist kwam vorig jaar op 20 december in Suriname aan, maar gehaal en getrek met Casas zorgde voor oponthoud.

Volgens Surinam Airways gaat de commerciel­e inzetbaarh­eid van de ETOPS-gecertific­eerde B777200ER officieel een nieuwe fase tegemoet. Het toestel is zeventien jaar oud en vloog eerder voor Singapore Airlines en Air New Zealand. Samen met alle betrokken actoren is er de afgelopen periode hard gewerkt. Surinam Airways is bijzonder verheugd bekend te mogen maken haar eerste commerciël­e vlucht met de ‘Bird of the Green Paradise’ naar Amsterdam uit te voeren. Deze vlucht, die gisteren om 19.00 uur vertrok, kan aangemerkt worden als een cargo only flight.

De verwachte vliegtijd naar Amsterdam is achtenhalf uur. Morgen zal de eerste passagiers­vlucht vanuit Amsterdam worden uitgevoerd. Surinam Airways dankt eenieder die een bijdrage heeft geleverd aan dit proces en werkt met vereende krachten verder tot succes van het bedrijf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname