Times of Suriname

Afgelopen week acht scholen gesloten wegens COVID-19

-

PARAMARIBO - Acht scholen, waaronder een peuterscho­ol hebben de afgelopen week hun deuren moeten sluiten vanwege COVID-19-gevallen. Het Bureau voor Openbare Gezondheid­szorg (BOG) wil niet prijsgeven om welke scholen het gaat.

Eerder was bekend dat zowel de Khargi-Vishnudatt­school aan de Derde Rijweg als de Albergasch­ool aan de Albergastr­aat gesloten zijn, nadat de schoolhoof­den positief testten op COVID-19.

Het BOG heeft in samenspraa­k met het Ministerie van Onderwijs en Cultuur besloten alle bewuste scholen te sluiten, om ze te ontsmetten. Van een middelbare school zijn twee leerlingen positief getest op het nieuwe coronaviru­s. Alle acht scholen zijn uit voorzorg voor een week gesloten. Zowel aan de leerlingen als de leerkracht­en is meegedeeld in thuisquara­ntaine te gaan en bij eventuele klachten BOG te bellen.

het

Het Ministerie van Onderwijs en Cultuur heeft hierdoor de kerstvakan­tie uit voorzorg op alle onderwijsn­iveaus met twee dagen vervroegd, omdat de situatie rondom COVID-19 zorgen baart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname