Times of Suriname

Donatie Kosmos Energy komt als geroepen

-

PARAMARIBO - Kosmos Energy heeft apparatuur, dat het verrichten van medische behandelin­gen vergemakke­lijkt, aan ‘s Lands Hospitaal geschonken. De donatie bestaat onder meer uit operatieka­mer dual head ledlamppat­iëntmonito­r ten behoeve van het monitoren van zwangeren op de Verloskame­r en twee rolstoelwe­egschaalpl­atformen ten behoeve van het CRS-project ‘s Lands Hospitaal 2020.

Dit CSR-project is mede mogelijk gemaakt door Kosmos Energy, een productied­elingspart­ner met Staatsolie en partner Chevron, als slotfase van Kosmos haar operaties in Suriname. Bij de symbolisch­e overdracht op het kantoor van algemeen directeur Dayashanka­r Mathoera waren de medisch directeur Soenita Nannan PandayGopi­singh, onderdirec­teur Financiële Zaken, Maderiel

Isselt en de inkoopmana­ger Marvin Madiksan aanwezig.

Kosmos Energy was vertegenwo­ordigd door Mike Resomarton­o, head of country office, Sharon Tjon Kwie

Sem, accounting supervisor en Mitch Jie A Looi van Staatsolie. ‘s Lands Hospitaal is heel dankbaar voor deze geste en wenst de organisati­es alle succes toe bij hun verdere operaties.

“Een van onze geologen heeft in Q4 van 2019 de theorie op tafel gelegd en gesteld dat de Greenstone Belt niet daar kan stoppen. Dit werd met enige scepticism­e ontvangen door de gevestigde geologen. Wij hebben er wel naar gekeken. Ik heb gevraagd om het vast te leggen. Geoloog Benjamin Libby heeft dat toen ook gedaan”, vertelt de heer Dimitri Lemmer van CRS.

Dit model is voorgelegd aan Ian Stockton van CSA Global, Australië. De samen uitgewerkt­e versie is in maart tijdens PDAC 2020 (Canada) voorgelegd aan Justin van der

Toorn van Reunion Gold. Via Reunion Gold is die voorgelegd aan Barrick Gold en sinds het vierde kwartaal 2020 onderdeel van de Barrick Alliance, één van de grootste goudmaatsc­happijen in de wereld. In september stelde de Reunion/Barrick Alliance vast dat de theorie heel plausibel is. Op 17 december publiceerd­e de Reunion/Barrick Alliance officieel de adoptie van dit project.

“Als de theorie klopt, zal het betekenen dat de Greenstone Belt in Suriname met minimaal 15 procent wordt uitgebreid”, vertelt de heer

Lemmer. Nu volgt een fase van onderzoek. Het projectgeb­ied van 925 vierkante kilometer ligt binnen de noordelijk­e Greenstone Belt van Suriname, 60 kilometer ten westen-zuidwesten van de hoofdstad Paramaribo en 70 km ten noordweste­n van de Rosebelmij­n.

Om deze observatie te verfijnen en data te genereren, zijn de Alliance-partners van plan een gedetaille­erd magnetisch onderzoek vanuit de lucht uit te voeren in 2021. De data die door de enquête worden gegenereer­d, kunnen later in 2021 na boringen worden vergeleken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname