Times of Suriname

Duo veroordeel­d voor diefstal

Uit de rechtszaal

-

PARAMARIBO - Rechter Duncan Nanhoe heeft Othieno B veroordeel­d tot twaalf maanden celstraf, waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar, voor diefstal. Othieno B kwam met dit vonnis op vrije voeten.

Martin O is gevonnist tot twaalf maanden celstraf, waarvan twee voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar, voor diefstal en overtredin­g van de Vuurwapenw­et. Othieno B verklaart dat hij de deur van zijn werkplaats openliet voor zijn kompaan Martin O. Volgens hem werkten hij en Martin O op dezelfde locatie, maar op den duur werd Martin O ontslagen. Hij zei dat zijn kompaan het plan had beraamd om het geld weg te nemen. Het was sluitingst­ijd toen Othieno B de deur openliet voor Martin O. Deze vindt dat alles op hem wordt afgewentel­d. “Ik weet niets van een inbraak.” De ex-vriendin van Martin O heeft hem positief herkend op de camerabeel­den van de diefstal. Bij de inbraak zijn twee kluizen weggenomen.

Volgens advocaat Maureen Nibte legde Othieno B een volmondige bekentenis af. Othieno B ging af op wat Martin O hem zei. Hij had de gevolgen van zijn daad niet overzien. Nibte zegt dat de man sinds 28 mei vastzit. Volgens haar heeft Othieno B een zware les geleerd over wie zijn vrienden zijn. Zij zegt dat de man weet dat hij zich niet moest laten misbruiken door zijn vrienden. Zij vroeg de strafeis te mitigeren.

Advocaat Georgette Leter vindt dat alleen de verklaring van Othieno B tegen Martin O is over de diefstal. Martin O geeft illegaal wapenbezit toe. Er is een wapen bij hem gevonden. Leter vroeg de strafeis niet over te nemen. Martin O is vanaf 13 juni aangehoude­n. Volgens Leter maken jongeren fouten en die moeten gecorrigee­rd worden. Zij wil dat bekeken wordt dat Martin O weer naar school kan gaan.

De officier van justitie wil de mogelijkhe­id bekijken dat Martin O online lessen kan volgen vanuit het cellenhuis. Leter zegt dat zij er niet bekend mee is dat laptops afgestaan worden aan arrestante­n om online lessen te kunnen volgen. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname