Times of Suriname

Advocaat noemt mishandeli­ng eenvoudig

-

PARAMARIBO - Advocaat Aarti Radja vindt dat in de zaak tegen Rakesh S er sprake is van eenvoudige mishandeli­ng. Rakesh S loste schoten waarbij een jongeman werd geraakt.

Volgens Radja staat het vast dat de man met een jachtgewee­r heeft geschoten. Hij is op 16 april door het hof in vrijheid gesteld. De verdachte is exploitant van een bar; hem is poging tot doodslag, zware mishandeli­ng en mishandeli­ng ten laste gelegd. De advocaat vindt echter dat uit het requisitoi­r niet te halen is voor welke van de strafbare feiten is gerekwiree­rd.

Uit verklaring­en blijkt echter dat het slachtoffe­r en zijn vrienden de buurt terrorisee­rden. Het slachtoffe­r had acht weken nodig om te genezen. Er is geen sprake van voortduren­de ongeschikt­heid.

Rakesh S verklaarde eerder dat het slachtoffe­r zijn halskettin­g wilde wegrukken. Daarom loste hij schoten in de lucht en in de richting van een schutting, maar de jongeman werd geraakt in zijn buik. Hij vertelde dat de jongeman samen met een groep jongens stenen op hem, zijn vrouw en vrienden gooide. Daarbij werd de autoruit van een vriend van Rakesh S beschadigd. Rakesh S vertelde dat het slachtoffe­r en andere jongens hen uitscholde­n terwijl hij geen ruzie met hen had. Volgens het slachtoffe­r was hij niet betrokken bij de ruzie tussen Rakesh S en een groep jongens. Hij weet niet waarom de verdachte op hem schoot. Volgens hem klopt het niet dat hij een halskettin­g van Rakesh S wilde wegrukken.

Op 23 februari wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname