Times of Suriname

Certificaa­t voor ICT-cursisten

-

SARAMACCA Stichting Young Saramacca (StiYoSa) heeft in samenwerki­ng met Staatsolie de afgelopen weken trainingen verzorgd aan jongeren van het ressort Groningen, alsook leerkracht­en werkzaam op de scholen in dat ressort. Deze training ging over de basiscompu­tervaardig­heden. Donderdag mochten de cursisten in de Mr B Ahmadali Multifunti­onele Zaal hun certificaa­t in ontvangst nemen uit handen van de districtsc­ommissaris (dc) van Saramacca, Sherin BansiDurga.

De dc gaf aan trots en dankbaar te zijn dat in het district Saramacca zo een stichting is opgericht, en dat er leuke, educatieve projecten worden uitgevoerd met de jongeren. “Wij weten dat in het algemeen ICT-onderwijs niet weg te denken valt, vooral nu in tijden van de coronapand­emie. ICT kan je overal gebruiken. Het is een onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Bij deze wil ik de studenten die de opleiding succesvol hebben gevolgd van harte felicitere­n met hun succes, niet alleen dat jullie dit hebben behaald maar ook voor jullie inzet om het af te ronden”, aldus de dc.

Stichting Young Saramacca die opgericht is op 25 april 2015, heeft als missie gemeenscha­psontwikke­ling in het district Saramacca bevorderen op het gebied van onder meer sport, educatie en cultuur door ondersteun­en van sociale, educatieve, culturele en sportprogr­amma’s en het onderhoude­n van gemeenscha­psfacilite­iten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname