Times of Suriname

Aantal coronapati­ënten in ziekenhuiz­en neemt verder toe

-

ROTTERDAM - Het aantal coronapati­ënten in de ziekenhuiz­en is opnieuw gestegen. Ziekenhuiz­en behandelen nu in totaal 2034 patiënten die het virus hebben opgelopen. Dat zijn er 31 meer dan donderdag. Op de intensive care liggen nu 549 mensen metCOVID-19, dertien meer dan een dag eerder.

Het Landelijk Coördinati­ecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maakte de laatste cijfers gisteren bekend. De stijging is iets minder sterk dan donderdag, toen het aantal COVID19pat­iënten in ziekenhuiz­en met 39 toenam.

Het aantal opnames neemt al meerdere dagen op rij toe. Het aantal besmetting­en steeg de laatste weken flink, een voorbode voor de drukte in ziekenhuiz­en en reden voor de lockdown waar het kabinet toe heeft besloten. Het LCPS probeert de drukte zo goed mogelijk over het land te verdelen. In de afgelopen 24 uur zijn vijf coronapati­ënten verplaatst naar een andere regio. Eerder op de dag maakte het LCPS bekend dat het aantal ic-bedden inmiddels is opgeschaal­d naar 1233. Dat is inclusief enkele reservebed­den. Normaal zijn er 1050 ic-bedden. Dat aantal kan stapsgewij­s worden uitgebreid naar 1150, 1350 en uiteindeli­jk naar 1750 bedden maar in dat laatste geval moet worden gestopt met alle andere nietspoede­isende zorg.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname