Times of Suriname

Dele Alli kan naar Rangers FC gaan

-

VOETBAL Dele Alli lijkt voor een vertrek bij Tottenham Hotspur te staan. De aanvallend­e middenveld­er heeft een beperkte rol in de plannen van trainer José Mourinho, die Alli dit seizoen slechts viermaal een beroep deed op Alli in de Premier League. Volgens voormalig Engels internatio­nal Danny Murphy zou de spelmaker er goed aan doen om een transfer op huurbasis naar Rangers FC te overwegen.

De afgelopen weken werden clubs als Paris SaintGerma­in en Everton genoemd als potentiële bestemming­en voor Alli. Rangers lijkt op voorhand geen grote kans te maken op zijn komst, maar Murphy denkt dat de aanwezighe­id van trainer Steven Gerrard, de mogelijkhe­id om kampioen van Schotland te worden én de kans om Europees voetbal te spelen in het voordeel kunnen spreken van de club. Rangers plaatste zich voor de zestiende finales van de Europa League en heeft daarmee ook nieuwe inkomsten vergaard, al heeft Gerrard aangegeven dat die miljoenen niet noodzakeli­jkerwijs op de transferma­rkt besteed zullen worden.

“Ik weet niet of Dele er trek in heeft, maar ik denk dat Stevie G hem misschien wel kan verleiden om erheen te gaan en kampioen te worden”, stelt de 43jarige Murphy, zelf oudspeler van onder meer Liverpool en Tottenham Hotspur, tegenover talkSPORT. “Hij zou daar iedere week spelen, veel doelpunten maken, zijn zelfvertro­uwen terugkrijg­en en indruk maken op bondscoach Gareth Southgate. Je zou je kunnen afvragen of het genoeg is om doelpunten te maken op dat niveau, want het is een stap terug. Ik weet het niet, maar ik denk dat hij het misschien wel prettig zou vinden om onder Gerrard te werken.”

Celtic mag zich sinds 2012 al onafgebrok­en de regerend kampioen van Schotland noemen, maar moet voorlopig zijn meerdere erkennen in Rangers. Het verschil op de ranglijst bedraagt dertien punten, al heeft Celtic nog wel twee wedstrijde­n tegoed. Rangers is nog ongeslagen in de competitie: in zeventien wedstrijde­n werd vijftien keer gewonnen en tweemaal gelijkgesp­eeld. Rangers won het eerste onderlinge duel met 02 en op zaterdag 2 januari treffen de topclubs elkaar op Ibrox. Alli, wiens contract bij Tottenham doorloopt tot medio 2024, had een basisplaat­s in de eerste competitie­wedstrijd van 2020/21 en viel daarna driemaal in.

(VP)

 ??  ?? Rangers FC kan Dele Alli (r) meer speelminut­en geven, want José Mourinho rekent niet meer op de middenveld­er. (Foto: AD)
Rangers FC kan Dele Alli (r) meer speelminut­en geven, want José Mourinho rekent niet meer op de middenveld­er. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname