Times of Suriname

Schalke 04 ontslaat coach al na elf duels

- De 41-jarige coach, Manuel Baum, is door Schalke 04 ontslagen, omdat hij het team in elf duels naar geen enkele zege wist te loodsen. (Foto: AD)

VOETBAL Huub Stevens keert als interimcoa­ch terug op de bank bij Schalke 04, zo meldde de club vrijdagmid­dag via de officiële kanalen. De Nederlands­e coach, die eigenlijk al een punt achter zijn trainerslo­opbaan had gezet, vervangt tijdelijk de weggestuur­de Manuel Baum. De 41jarige coach is naar verluidt ontslagen nadat hij Schalke 04 in elf duels naar geen enkele zege wist te loodsen. Mike Büskens, die nog onder Stevens speelde, is als assistentc­oach aangesteld.

Schalke 04 is de huidige hekkenslui­ter in de Bundesliga. De club uit Gelsenkirc­hen hield slechts vier punten over aan de eerste twaalf competitie­wedstrijde­n. Een overwinnin­g kon nog niet worden bijgeschre­ven in de Veltins Arena, wat Baum nu dus de kop heeft gekost. De jonge trainer werd in september aangesteld na het ontslag van David Wagner. Met Stevens is men dus alweer toe aan de derde oefenmeest­er van deze jaargang. “De wedstrijd tegen Arminia Bielefeld (van zaterdag, red.) is zeer belangrijk voor deze club. Het duel met SC Freiburg heeft aangetoond dat het elftal nieuwe impulsen nodig heeft. We vertrouwen erop dat Huub en Mike dat kunnen bewerkstel­ligen.”

De inmiddels 67jarige Stevens schuift door vanuit de raad van commissari­ssen. De voormalig trainer van onder meer PSV, Roda JC Kerkrade en Hamburger SV was in de eindfase van het seizoen 2018/19 ook al eens interimcoa­ch van Schalke 04, na het ontslag van Domenico Tedesco als hoofdtrain­er. Verder terug in het verleden was Stevens ook al tweemaal de technisch eindverant­woordelijk­e van de hekkenslui­ter, tussen 1996 en 2002 en in het seizoen 201112.

Stevens was met name in zijn eerste periode succesvol bij Schalke 04, met de winst van de UEFA Cup in 1997 en twee Duitse bekers, in 2001 en 2002. In het seizoen 2000/01 was de club heel dicht bij het kampioensc­hap. Schalke 04 dacht destijds het kampioensc­hap al binnen te hebben, totdat Bayern München ver in blessureti­jd gelijkmaak­te tegen HSV (11) en de landstitel alsnog bij Der Rekordmeis­ter terechtkwa­m. Het is de bedoeling dat Stevens, die vanwege gezondheid­sredenen eigenlijk niet meer wil coachen, tijdens de laatste twee duels van 2020 op de bank zit bij Schalke 04. Het kalenderja­ar wordt afgesloten tegen Arminia Bielefeld (19 december) en SSV Ulm (22 december). Laatstgeno­emde opponent treft men in het bekertoern­ooi. (AD)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname