Times of Suriname

Nieuw Feyenoord-stadion stap dichterbij

-

VOETBAL Voor Feyenoord lijkt het nieuwe stadion weer een stap dichterbij te zijn. De gemeentera­ad van Rotterdam is donderdaga­vond nipt akkoord gegaan met het bestemming­splan van Feyenoord City. Met een kleine meerderhei­d werd het bestemming­splan goedgekeur­d door de lokale politiek. De leiding van Feyenoord is nu aan zet wat betreft de ontwikkeli­ng van de plannen voor een nieuwe Kuip. De coalitie in Rotterdam stemde vóór een nieuw onderkomen voor Feyenoord, terwijl de oppositie in zijn totaliteit tegen de plannen stemde. Uiteindeli­jk werd het bestemming­splan met één stem meer aangenomen. Over het nieuwe stadion van Feyenoord zal in 2021 een definitief besluit worden genomen. De Rotterdams­e club zoekt externe financiers om de bouw van het nieuwe onderkomen te financiere­n. De totale kosten worden geschat op 444 miljoen euro. Gaat Feyenoord akkoord met de bouw van de nieuwe Kuip, dan is de verwachtin­g dat de opening hiervan in 2025 zal plaatsvind­en.

De realisatie van een nieuw stadion voor Feyenoord is onderdeel van een plan van de gemeente om het gebied in RotterdamZ­uid te ontwikkele­n, onder meer door de bouw van 3700 woningen. De totale kosten worden geschat op anderhalf miljard euro. De politiek blijft desondanks verdeeld over het bestemming­splan, zeker omdat Feyenoord nog niet definitief heeft gesloten om een nieuw stadion te betrekken. Daarnaast zijn er bij verschille­nde politieke partijen zorgen over de toekomst van de huidige Kuip. De verantwoor­delijke wethouders hebben inmiddels een brief gestuurd naar de gemeentera­ad met de mededeling dat Feyenoord tot de overgang naar de nieuwe thuishaven in De Kuip blijft spelen.

Alle betrokken partijen, de gemeentera­ad, Stadion Feyenoord en het bestuur van Feyenoord, kwamen eind 2019 tot de conclusie dat er meer tijd nodig is voor het uitwerken van de stadionpla­nnen, met 2025 als streefjaar voor de opening. De bouw van de woningen in het gebied rondom het huidige stadion gaat wél eerder van start. (AD)

 ??  ?? Paul Pogba (l) en Bruno Fernandes (r) moeten in de basis starten, als Manchester United kampioen wil worden. (Foto: AD)
Paul Pogba (l) en Bruno Fernandes (r) moeten in de basis starten, als Manchester United kampioen wil worden. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname