Times of Suriname

Xavi verlaat Al-Sadd niet

-

VOETBAL - Xavi Hernández heeft vrijdag in een open brief nog maar eens duidelijk gemaakt dat zijn toekomst voorlopig nog in Qatar ligt. Het is volgens Spaanse media een duidelijk signaal van de trainer van Al-Sadd, nu zijn naam wordt genoemd bij Barcelona richting de presidents­verkiezing van 24 januari.

Vooral Víctor Font schermde met Xavi als gedroomde kandidaat in zijn campagne. De clubicoon neemt als beoogde general manager een belangrijk­e plaats in de plannen van de kandidaat-voorzitter, die zich de afgelopen maanden nadrukkeli­jk profileerd­e als criticaste­r van de inmiddels afgetreden Josep Maria Bartomeu. Maar Xavi lijkt het dus nog te vroeg te vinden voor een terugkeer naar Camp Nou. “Er zal zeker een moment komen dat het tijd wordt de volgende stap in mijn carrière te zetten, maar nu focus ik me op mijn tijd hier en wil ik mijn kans grijpen om een kleine rol te spelen in het spannende avontuur van Qatar richting 2022.”

Xavi doelt daarmee natuurlijk op het WK in Qatar. De veertigjar­ige oud-speler van Barcelona beëindigde in 2019 zijn loopbaan in dat land en werd daarna trainer van AlSadd, waar hij nog een contract tot medio 2021 heeft. Eerder dit jaar werd Xavi ook al genoemd als kandidaatc­oach bij Barça, maar ook toen vond hij het te vroeg.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname