Times of Suriname

Badr Hari belooft spektakel

-

KICKBOKSEN - Voor de eerste keer sinds 19 december van vorig jaar maakt Badr Hari zich op voor een gevecht, vandaag in Rotterdam tegen de Roemeen Benjamin Adegbuyi. Gisteren was de vrij opmerkelij­ke staredown op 1,5 meter en gaven beide vechters hun laatste interviews.

Dat corona alles bemoeilijk­t, behoeft geen uitleg. Maar de les van gisteren in Rotterdam is dat een weigh-in en staredown in het kickboksen er ook bepaald niet spectacula­irder op worden. Hoewel met de Amerikaans ogende entourage niets mis was – lichteffec­ten, een enthousias­te presentato­r en heuse Glory Girls – is het fenomeen staredown wel aan inflatie onderhevig als die op anderhalve meter plaatsvind­t.

Nadat de hele line-up behandeld was, kwamen ‘Benny’ Adegbuyi en Badr Hari het toneel op. Maar de strijd die je bijvoorbee­ld vorig jaar voelde toen Hari en Rico Verhoeven elkaar diep in de ogen keken, daar proefde je vandaag vrij weinig van. Wel zag je dat Hari en Adegbuyi fit en afgetraind zijn en dat dus alle ingrediënt­en aanwezig zijn voor een fraai gevecht tussen de nummers twee (Adegbuyi) en drie (Hari) op de wereldrang­lijst voor zwaargewic­hten van Glory.

Opvallend was ook hoe relaxed Hari oogde na afloop. Vorige week was hij nog nukkig, kortaf en grof in een online persconfer­entie. Hij wilde mensen killen na een zwaar jaar als 2020, en beloofde een knock-out in de eerste ronde. Daarvan week hij vandaag niet af: hij beloofde een verslaggev­er van NU.nl dat hij geen tijd zou hebben om naar het toilet te gaan in de eerste ronde. Dan zou het gevecht al ten einde zijn als hij terug zou keren. Een veelbeteke­nende glimlach liet hij zien toen hem werd voorgelegd dat ex-kickbokser Remy Bonjasky gisteren op deze website stelde dat Hari tegenwoord­ig wat bedachtzam­er is in de ring. ,,We gaan het zien vandaag.” Dan zal Hari niets meer van die vriendelij­kheid en rust in zich hebben. Dan gaat de killermodu­s aan en moet Adegbuyi naar de grond. Niet in de laatste plaats om volgend jaar zijn ultieme doel te bereiken: wereldkamp­ioen worden in het zwaargewic­ht.

(Nusport)

 ??  ?? Badr Hari (l) belooft voor een spektakel tegen de Roemeen Benjamin Adegbuyi. (Foto: Nusport)
Badr Hari (l) belooft voor een spektakel tegen de Roemeen Benjamin Adegbuyi. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname